Den 12 oktober exploderade nyheten om den unge afghanske mannen, Arif Moradi, (förknippad med alla ovanstående grupper) som sexuellt ofredat en 14-årig flicka på ett (kristet, givetvis) konfirmandläger. Den här mannen med diverse olika födelsedatum och minst tre avslag på sina asylansökningar, har varit något av ett nästintill helgonförklarat fenomen bland aktivisterna i #vistårinteut-rörelsen och har varit verksam både inom Ensamkommandes förbund (!) samt i afghanernas – av inte så många men desto högljuddare, företrädesvis svenska kvinnor starkt understödda – kravrörelse Ung i Sverige. Och, som nu avslöjats: också inom Svenska kyrkan.

Det som i sociala medier följt efter avslöjandet är i vissa delar så sanslöst vansinnigt att det knappt går att ta in. Det är en fanatism från kvinnor i aktiviströrelsen och även utanför den som man aldrig sett motstycke till, en blindhet, dövhet och fullständig hjärn-härdsmälta som är så chockerande att det inte går att förstå hur ett land kan hysa människor med den typen av – som det ter sig – starkt degenererat förstånd. Kvinnor som ger sig på den 14-åriga flickan som blivit sexuellt ofredad, på det grövsta och fulaste sätt och fortsätter att hylla och älska förövaren, sin hjälte (vilket de kallat honom under lång tid), afghanen som fortfarande är kvar i Sverige efter minst tre tydliga avslag på sin asylansökan.

Den här mannen har under lång tid hyllats, främst av ivriga svenska kvinnor ofta på vänsterkanten, som tycker att alla afghanska “barn” som tagit sig till Sverige och som till en överväldigande majoritet är av manligt kön och de facto inte heller barn utan vuxna män, måste få stanna i Sverige. Utan asylskäl, utan att vi vet vilka de är, hur gamla de är, vilken nationalitet de har, varifrån de faktiskt kommer eller vad de har för bakgrund i sina hemländer. Men för att de, enligt kvinnorna som fäst sig vid dem, är så “fina pojkar som har lärt sig svenska så bra” etc. Och för att det för just dessa unga och relativt unga män är så farligt att vistas i sitt medborgarskapsland, Afghanistan. Där det bevisligen bor och lever 35 miljoner människor, bland dem miljoner kvinnor, barn och gamla…

Den 10 mars 2017 skrev jag följande text: Okritisk, slarvig och/eller medvetet vilseförande journalistik gör skada. Då hade jag redan läst, sett och hört berättas om den här mannen som nästintill sågs som en hjälte bland ovan nämnda grupper. Utdrag ur texten, mina frågor till den journalist som skrivit den aktuella texten om honom:

1.   Du skriver: Han är en av de många ensamma barn som säger sig må psykiskt dåligt”. Varför? Den här unge mannen är väl inget ”barn” utan snart 20 år gammal?

2.  Du skriver: Arif Moradi i Söderköping har fått avslag på sin ansökan, men kan inte skickas tillbaka till sitt hemland Afghanistan”. Varför skulle just han inte kunna skickas tillbaka?

 Klicka på textrutan för att komma till artikeln.

I Folkbladet, där man väl känner till Arif Moradi eftersom han dels varit mycket aktiv i olika sammanhang; dels bott i både Norrköping och Söderköping och gått i skola i Söderköping som ligger inom denna lokaltidnings område, fortsätter man förvånande nog, trots vetskap om att mannen inte är flykting (han har fått minst tre avslag på sina asylansökningar), att kalla honom flykting” och dessutom “ensamkommande”. I den här artikeln från den 12 oktober kan man i artikeln Misstänkt och offer fick stöd läsa bland annat följande, under en bild av en leende kyrkoherde Ola Linderoth som tycker att det sexuella ofredandet är “Jättetråkigt”. Och som tycker att: “Det här har varit jobbigt för alla inblandade”. Den svenska naiviteten (eller är det ren dumhet?) lyser stark:

– Jag vet inte vad han gör eller var han är numera, säger Ola Linderoth. Han och andra ensamkommande flyktingar var dock fortfarande med i församlingen fram till i februari/mars i år. De här grabbarna har kommit och gått.

Ingen koll på någonting. Kallar dem “ensamkommande flyktingar” utan täckning och låter dessa muslimska pojkar och män utan uppehållstillstånd i Sverige och utan att man vet något alls om dem,  “komma och gå” som de vill i kyrkan. Barockt. Bisarrt. Men så går det tydligen till inom Svenska kyrkan.

På frågan “Tycker du att ni tog det är på tillräckligt stort allvar?”, svarar kyrkoherden:

Ja, det tycker jag. Vi kopplade genast in stiftet som gav oss vägledning i hur vi skulle göra. Både den drabbade tjejen och den misstänkte fick möjlighet till samtalsstöd. Det var viktigt att stötta båda parter i det här.

Förutom beslutet att den misstänkte inte längre fick jobba med ungdomsgrupperna så fick han hjälp och stöttning av kyrkan.

På vilket sätt var det viktigt att ge denne misstänkte förövaren samtalsstöd, hjälp och stöttning inom Svenska kyrkan? Och att det är den här afghanske asylsökande som kyrkoherden av outgrundlig anledning mest ömmat för kan man dra slutsatsen av genom att han framhåller att situationen inte varit lätt för den nu dömde mannen och säger följande:

Han är ensamkommande flykting och det är lätt att dra alla över en kam när sådant här händer. Det är ju extra känsligt i en liten stad, man måste vara försiktig.

Som sagt: Mannen var inte flykting (det visste kyrkoherden med absolut största säkerhet) och varför han skulle kallas “ensamkommande” är svårt att förstå, massor av människor kommer till Sverige ensamma och söker asyl. I texten bekräftas också det faktum att Arif Moradi lyckats få medier och andra att se honom som en hjälte som kämpar för … ja, jag vet inte riktigt för vad, men troligen för att, i strid med svensk lag, se till att unga afghanska män får stanna i Sverige:

Den dömde har haft en framträdande roll i Söderköpings kommun. Många har kämpat för att han ska få stanna i Sverige. Samtidigt som polisutredningen mot mannen pågick så hyllades han i samband med att han till exempel höll nyårstal i kommunen.

Hur många ungdomsgrupper den dömde varit med i och hur många läger han varit på innan sexincidenten uppdagades kan inte kyrkoherde Ola Linderoth svara på…

Arif Moradi har varit kelgris i “Jalla, jalla, Sverige åt alla”-jippot. Inte minst har han varit omhuldad i just Söderköping där han till och med fick gå kvar i skolan som “minderårig” trots att skolan visste att han inte var minderårig och trots flera avslag på asylansökan. Nära kontakter med tongivande personer i Söderköping, bland dem skolfolk, S-politiker och en anställd vid Migrationsverket (jag avstår från att nämna några namn), har också bidragit till att han fått mer eller mindre hjältestatus och hajpats och lyfts fram så till den grad att man från socialdemokratiskt håll till och med ordnade möte mellan honom och statsministern, vilket finns dokumenterat i olika medier. Vidare ur artikeln och intervjun med kyrkoherden:

Varför man tillät den dömde att sova i samma rum som flickorna kan kyrkoherden inte heller svara på utan hänvisar till de som tog beslutet. Folkbladet har pratat med de ansvariga för lägret men de vägrar att uttala sig om detta.

Är det inte lite blåögt av kyrkan att låta en äldre muslimsk kille sova med flickorna?

– Jag vet inte hur det gick till men tycker att det är vettigt att tjejer och killar sover i skilda rum, säger Ola Linderoth.

Och med tanke på att han inte är kristen och att islam inte alltid delar vår kvinnosyn, hur passande var det?

– Det är svårt att veta vilken syn de har.

Är det här på riktigt? Man baxnar. Sedan släpper kyrkoherden informationen att den dömde inte längre är muslim utan har konverterat till kristendomen, för övrigt ett vanligt påstående bland asylsökande när de får avslag (flera texter om det finns också här på denna sajt, sök på “konverterat” och liknande):

– Han tog det steget och döptes efter årsskiftet.

Det vill säga efter lägret där han sexofredade en konfirmand. Innebär det här att mannen skulle kunna bli riktig ungdomsledare i kyrkan nu?

– Eftersom han är dömd för sexuellt ofredande, så får han inte vara ledare för barn och unga i vår församling.

Varför inte kyrkan informerade flickans föräldrar efter att de fått veta att hon utsatts för sexuella ofredanden vet inte kyrkoherden.

– Man visste väl inte vad som hänt då. Jag har inte förhört de som var med på lägret, det är inte min uppgift. Men det är mitt ansvar att se till att saker och ting sker enligt Svenska kyrkans ordning, säger Ola Linderoth.

Ridå.

Klicka på text- och bildrutan för att komma till artikeln.

Viktig läsning – och en eloge till Folkbladets chefredaktör Widar Andersson som snabbt publicerade sin text Vilse bland flickor och asylsökanden den 12 oktober och bland annat skrev:

Övergreppet mot den 14 –åriga flickan skedde på ett konfirmationsläger med Svenska kyrkan. Mannen var med som ”hjälpledare” och därför att han ville lära sig mer om kristen tro.

Saken är mycket underlig. Två saker sticker ut. Dels har Svenska kyrkan en hel del att fundera på när det gäller värderingar och klarsyn.  Mycket tycks ha gått fel på en och samma gång. Kyrkan förefaller ha gått vilse bland konfirmander och asylsökanden.  Mannen tillåts ligga inne i de tonåriga flickornas rum.

Och:

Den andra som sticker ut på ett oroande sätt är alla ”likes” och kommentarer som långt över hundra – mestadels kvinnor – lämnat på den dömdes Facebook sida där han i ett långt inlägg – strax efter Folkbladets publicering – bedyrade sin oskuld och förklarade sig oskyldigt dömd.

Jag fick Facebooksidan sänd till mig av en person. Det var verkligen skrämmande att läsa hur mängder utav vuxna kvinnor så reservationslöst tog parti för den sexbrottsdömde mannen. Flera av kvinnorna smutskastar på grova sätt den 14-åriga flickan. En Ann-Christine Jansson skriver till exempel: Små flickor med långa ögonfransar kan ställa till ett helvete för grabbar, män.”

Flera andra inlägg går i samma grova stil.

Här förklarar sig den sexbrottsdömde unge mannen oskyldig i ett inlägg som han fått hjälp att skriva av någon som förmodligen håller med om att det inte spelar någon roll att han är dömd i domstol, det är inget som har någon betydelse när han själv säger att han är oskyldig. I samma stil och anda som “de goda handhjärtemänniskorna” anser att de avslag på asylansökningar som afghaner får i Migrationsverket och domstol inte ska respekteras, på samma sätt ska inte heller en dom i domstol gällande brott tillmätas betydelse eftersom personen själv “upplever sig” som oskyldig (efter att ha “upplevt sig” som ensamkommande, minderårig och afghan…).

Var och en måste själv bilda sig en uppfattning såväl om den här afghanske mannen som om de kvinnor som med näbbar och klor slåss för att han och andra afghaner utan asylskäl ska få stanna (hos dem?) i Sverige. Och om hela den farsartade landsomfattande aktionen kring de afghanska männen som tagit sig hit för att, som många av dem själva säger: “få ett bättre liv”. Och om vad anledningen är till att kvinnorna så hårdnackat och nästintill extremt enögt och oresonligt slåss för de här pojkarna och männen och mot beslut och domar som getts av svenska myndigheter och domstolar. Detta kan göras genom att man tar del av texterna som länkas till nedan, men också av annat material som finns på nätet och kan hittas genom enkla Google-sökningar.

Här är länkar till en del tidigare texter med relevans i sammanhanget.

På den här sajten
•  ”En åttatusenhövdad kärna av professionella och ideella som i sina uppdrag dagligen möter ensamkommande barn och unga” kräver att tusentals asylsökande som vi inte vet vilka de är, varifrån de kommer, hur gamla de är eller om de har skyddsskäl, ska ges uppehållstillstånd – 2 mars 2017
•  Vi har inte ”bättreliv”-invandring till Sverige – 18 april 2017
•  En god man skriver: ”Vad är det med dessa människor? Vilka motiv har de? Är motivet den asylsökandes bästa så långt det går?” – 26 april 2017
•  Snedvriden syn på rätten till skydd och asyl – 29 maj 2017
•  En migga: ”De här afghanska ungdomarna och männen försätter sig alltså medvetet i en situation där de förlorar sitt skydd i Iran.” – 19 juni 2017
•  ”Land ska med lag byggas” har blivit omodernt. Nu gäller i stället ”Land ska på känslor byggas”. – 30 juni 2017
•  UNHCR: ”De väljer att söka asyl för att de upplevt att Sverige erbjuder goda möjligheter till utbildning, respekterar mänskliga rättigheter, har en rättvis och effektiv asylprocess och ger möjlighet till ekonomisk utveckling.” – 10 juli 2017
•  Hazaren och presidenten – 13 juli 2017
•  Extra Mamas – 1 augusti 2017
•  Galenskaperna kring så kallade ensamkommande barn måste få ett slut! – 8 augusti 2017
•  Medborgarplatsen – dygnetrunt skådeplats för icke-medborgares demonstration – 14 augusti 2017
•  Skribenter om asylsystemet och den reglerade invandringen i samband med den märkliga ”strejken” på Medborgarplatsen – 16 augusti 2017
•  Who’s running the show? – 30 augusti 2017
•  Afghaner. Wien: protester i tre dygn. Stockholm: allehanda krav i över en månad. – 3 september 2017
•  Ung i Sverige + Social Politik = Sant 8 september 2017
•  De här unga männen med sina starka drivkrafter och visioner behövs för att ”bygga landet”, sitt eget land. – 11 september 2017
•  Riksdagsdebatt om ensamkommande påstått och faktiskt minderåriga asylsökande den 13 september 2017  – 15 september 2017
•  Hur kan en aktiviströrelse vara så informations- och faktaresistent? – 26 september 2017
•  I rättssäkerhetens namn – 28 september 2017
•  Centerpartist vill att utlänningslagen ska förbigås och att afghanska asylsökande pojkar och män ska få stanna i Sverige för att de ”förtjänar det” – 1 oktober 2017
•  Afghaner utan rätt att vistas i Sverige: ”Vi har bara börjat! Vi ska fortsätta utmana makten och bygga landet – nu med ny strategi!” – 2 oktober 2017
•  Om desinformation, ålderslögner, en handfallen regering och dito myndigheter 7 oktober 2017
•  Att vara minderårig – eller att lärare tycker det är jobbigt – är inte skäl för asyl eller uppehållstillstånd19 oktober 2017

Andra sajter och medier

•  Sveriges Radios inslag med/om Arif Moradi.
•  Sexbrott på konfirmationsläger – 11 oktober 2017, Folkbladet – 12 oktober 2017
•  Misstänkt och offer fick stöd – 12 oktober 2017, Folkbladet
•  “Kyrkan har svikit oss” – 11 oktober 2017, Folkbladet
 
Unga asylsökande och Sugar Mamas – 11 oktober, Stefan Krakowski

Det är bara ett litet axplock av vad som skrivits och sagts. Sök själva på #vistårinteut, Ung i Sverige och andra sajter som handlar om dels den sexbrottsdömde Arif Moradi, andra tongivande afghaner med höga svansföringar (läs bland annat hos Hanif Bali, M) och om kvinnorna som slåss för “sina barn”. Som dessa som många har skrivit om men här citeras från Joakim Lamottes Facebooksida:

Jag är här”-aktivister försvarar sexualförbrytare.

Mina misstankar gör att jag vill undersöka hur många av personerna i den sexualbrottsdömde mannens kommentarsfält som tillhör gruppen ”Jag är här”. Vidare granskning visar att nästan alla av dem som skickar kramar och hjärtan till mannen som ofredade en flicka sexuellt förra året tillhör gruppen ”Jag är här”. Jag lyckas identifiera 22 stycken (21 kvinnor och 1 man) från ”Jag är här” som gör ett aktivt val att stötta en dömd sexualförbrytare och därmed förminska en minderårig flicka som tagit mod till sig att berätta om de övergrepp hon utsatts för.

Många av dessa människor kallar sig för feminister. Personligen undrar jag vad som slagit slint i deras huvuden.

Detta är vad ”Jag är här”-aktivisterna har skrivit på den dömde mannens Facebooksida:

”Jag är här”-aktivist nr 1 (kvinna):
Hoppas du kan börja se framåt snart igen och känna hopp inför framtiden. Och ja, du är en riktig feminist. Den bästa sorten!

”Jag är här”-aktivist nr 2 (kvinna):
Men vilka kontraster i livet. Men så jobbigt för dig. Ta hand om dig XXXX.

”Jag är här”-aktivist nr 3 (kvinna):
Hoppas du överklagat.

”Jag är här”-aktivist nr 4 (kvinna):
Det är viktigt att du tänker på dig själv just nu och att du gör det du orkar för din skull.

”Jag är här”-aktivist nr 5 (kvinna):
Jag har aldrig träffat dig men mitt hjärta vet att du är oskyldig. Ta hand om dig. Det är de starkaste, modigaste och bästa människorna som blir utsatta för de värsta påhoppen.

”Jag är här”-aktivist nr 6 (kvinna):
Ta hand om dig!

”Jag är här”-aktivist nr 7 (kvinna):
Ta hand om dig bästa XXXX!

”Jag är här”-aktivist nr 8 (kvinna):
Så mycket du går igenom! Ta en paus nu och samla krafter!

”Jag är här”-aktivist nr 9 (kvinna):
Ta hand om dig! Du är så viktig för mänskligheten!

”Jag är här”-aktivist nr 10 (kvinna):
Vi som varit med under utredning och domstol samt haft insyn i ärendet vet att du är utan skuld.

”Jag är här”-aktivist nr 11 (man):
Jag tror på dig. Och tror inte du är skyldig till detta. Hoppas du kan resa dig och gå vidare. Du har många som stöttar dig.

”Jag är här”-aktivist nr 12 (kvinna):
Ibland är det bara så jävla krångligt att vara människa! Men du är varken bättre eller sämre än tidigare.

”Jag är här”-aktivist nr 13 (kvinna):
Kram. Du vet var jag finns när du behöver mig. Ta hand om dig.

”Jag är här”-aktivist nr 14 (kvinna):
Styrka till dig!

”Jag är här”-aktivist nr 15 (kvinna):
❤️❤️❤️

”Jag är här”-aktivist nr 16 (kvinna):
Jag har den djupaste respekt för dig och sörjer över att det finns illasinnade människor och orättvisa domslut. Kom snart tillbaka.

”Jag är här”-aktivist nr 17 (kvinna):
Käre fine XXXX. Vet att du aldrig skulle göra någon illa. Du som har ett så gott hjärta! Glöm aldrig att vi är så många som älskar dig och är tacksamma för allt du gjort!

”Jag är här”-aktivist nr 18 (kvinna):
Jag har varit så ledsen och arg för det du blivit utsatt för. Men jag hoppas att du vet att vi är många som tror på dig och som vet att du är oskyldig. Jag är övertygad om att det finns motiv bakom anklagelserna.

”Jag är här”-aktivist nr 19 (kvinna):
Smärtan för dig personligen förstås. Ur ett allmänt perspektiv kan vi bara beklaga alla de stackars människor som ser som enda utväg att hävda sig i livet genom att spotta på någon annan.

”Jag är här”-aktivist nr 20 (kvinna):
Ledsen att höra detta. Ta hand om dig.

”Jag är här”-aktivist nr 21 (kvinna):
Älskade XXXX, ingen skulle väl tro en sådan sak om dig. Vila och ta det lugnt i all den tid som behövs.

”Jag är här”-aktivist nr 22 (kvinna):
Ta hand om dig! Kärlek och styrka!

 © denna sajt. Vänligen länka alltid till originalinlägget vid ev citat.