Svenska politiker på höga poster ger stupiditet både röst och ansikte

Klicka på text- och bildrutan för att läsa hela artikeln.

När man läser Mohamed Omars text Se henne i ögonen, Stefan Löfven! på Det Goda Samhällets sajt den 14 oktober kan man inte annat än förundras över den ytterligare påfyllning som där läggs till den enorma våg av stupiditet som, likt en tsunami, håller på att dränka landet som en gång var: Sverige.

Mohamed Omar skriver:

På partiledardebatten i SVT:s Agenda i söndags, den 8 oktober, tilldrog sig en märklig scen. På första parkett bakom programledarna satt Fatemeh Khavari, talesman för afghanerna som sittstrejkat på olika torg i Stockholm. De vill stanna i Sverige trots avslag på asylansökningar.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vände sig mot Jimmie Åkesson och sade med darrande stämma: ”Här sitter Fatemeh. Kan du titta henne i ögonen. Titta Fatemeh i ögonen!”

Redan där blir man förundrad och förvirrad. Varför var denna afghanska aktivist överhuvudtaget där, vad hade hon med den svenska partiledardebatten i Sveriges Television att göra? Uppenbarligen är hon på något sätt viktig för Vänsterpartiet, som väl får bjuda in vilka de vill (jag kan inte reglerna i det här sammanhanget), men man kan undra varför hon drogs in i debatten. Särskilt som Jonas Sjöstedt inte ens verkade ha basala fakta kring henne klara för sig. Och vad har Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, med henne att göra? Varför i hela fridens dar skulle han “titta henne i ögonen”?

Klicka på bilden, gå cirka 31 minuter in i programmet för att komma till partiledaren Jonas Sjöstedts uttalanden. Programmet kan ses till 6 april 2018.

Så här citerar Mohamed Omar Jonas Sjöstedt – det går bra att lyssna på inslaget genom att klicka på bilden intill – som fortfarande med en lätt upphetsad darrning i rösten säger, med hänvisning till något en partikollega till Jimmie Åkesson ska ha sagt, att:

Fatemeh som sitter där borta. Han påstår att hon är här illegalt. Han försöker befläcka henne med ett vidrigt terrorattentat som skedde trots att hon har flytt från ett land som lider under terror varje dag. Kan du titta Fatemeh i ögonen och säga: Jag ber om ursäkt för att Mattias Karlsson hade fel. Han har fel när han kletar terrorist på henne, hon har flytt från terror, Jimmie Åkesson.

Hur han fick till det – och vad han menade – med att en annan person (än Jimmie Åkesson, alltså) sagt nedanstående, blev helt obegripligt:

…försöker befläcka henne med ett vidrigt terrorattentat.

Men det var inte nog med den underligheten, långt ifrån. Nej, Jonas Sjöstedt fortsatte:

…trots att hon har flytt från ett land som lider under terror varje dag.

Är det Jonas Sjöstedts definition av Iran? Att det är “ett land som lider under terror varje dag”? Det måste ju vara hans bild eftersom han offentligt i Sveriges Television, i en partiledardebatt, faktist står och säger så om den unga afghanska aktivisten som med delar av sin familj, bestående av – såvitt känt – mamma och två bröder och en lillasyster, befinner sig i Sverige.

Det är intressant och nytt att Vänsterpartiet offentligt och officiellt anser att Iran lider under terror varje dag.

Men även om det nu vore så som Jonas Sjöstedt påstår, så räcker det ju fortfarande inte för att man ska beviljas uppehållstillstånd. Enligt utlänningslagen ska asylsökande visa att de har individuella asylskäl eller skyddsbehov för att de ska få uppehållstillstånd i Sverige. Och dessa individuella skyddsbehov prövas endast gentemot det land som den asylsökande är medborgare i. Vilka sådana skyddsbehov medlemmarna i familjen Khawari/Khavari har gentemot landet de är medborgare i, Afghanistan, är svårt att förstå eftersom de ju inte levt där. Flickan Fatemeh är afghansk medborgare, född, uppvuxen och har levt i Iran, och kan därför rimligtvis inte ha utsatts för individuella hot och individuell förföljelse i Afghanistan. Men Migrationsverket har ändå, märkligt nog, bedömt att det finns allvarliga hot i Afghanistan mot henne, hennes mor, lillasyster och två vuxna bröder (+ ev andra familjemedlemmar som inte nämnts offentligt) eftersom de beviljats uppehållstillstånd. Hur familjen kom hit finns olika uppgifter om, Norge har nämnts, där i så fall de eventuella asylskälen borde ha prövats.

Jonas Sjöstedt borde kanske själv ha tagit och tittat den afghanska flickan i ögonen och frågat lite om vem hon är, varför hon och hennes familj har kommit till Sverige. Och kanske också varför hon här har börjat en tidig aktivistisk och politisk karriär som talesperson för människor som vägrar följa svensk lag och kräver att få stanna och rätt att bli försörjda här, oavsett vad svenska myndigheter och domstolar beslutar. Hon vill ju dessutom bli statsminister i Sverige och anser att hon redan gör mer än en sådan:

© denna sajt. Vid ev citat ur texten, vänligen länka till originalinlägget.