En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Det här är första steget och vi låter oss inte nöja!

Det är budskapet som framförs här av ett riksdagsparti som agerar som värsta aktivisterna och gör allt för att kullkasta de lagar och regler som råder på migrationsområdet.

Klicka på bild- och textrutan för att höra vad riksdagsledamoten, som mer ter sig som en oansvarig aktivist, har att säga.

Och glöm inte för ett ögonblick – och särskilt inte den 9 september! – att det före detta allianspartiet Centerpartiet har sällat sig till dem och hejar på! Och har de sagt A så säger de ju B också, av “medmänsklighet” och att bekosta det hela med skattebetalarnas pengar. För det räcker förstås inte att “bara” 9.000 afghaner som borde ha rest härifrån för länge sedan, nu ska lämna in nya ansökningar igen i sina ofta falska åldrar, icke styrkta namn och nationaliteter och ges en möjlighet att stanna här till kostnader på tiotals miljarder kronor. 

Klicka på text-och bildrutan för att lyssna på det här före detta allianspartiets partiledares obegripliga ställningstagande.

Kampen går alltså vidare: Alla afghanska män måste få stanna i Sverige helt utan minsta anledning, minsta skäl, minsta rätt till det oavsett när de har kommit, oavsett hur mycket de har ljugit om ålder, bakgrund, nationalitet, “asylhistoria”. Och trots att alla experter anför att det här är ett ytterst uselt förslag och ett helt oacceptabelt sätt att stifta lagar på.

Denna besatthet hos S, MP, V och C att tvinga på oss först upp till 9.000 afghanska män som ingen vet vilka de är men som i dyra processer fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd i Sverige, och sedan ytterligare kanske 5.000 eller fler, är som jag ser det rent hysterisk och fullkomligt ofattbar. Och den besvikelse och ilska – och i vissa fall ren förtvivlan – jag hör många framföra över att även Centerpartiet sviker och beter sig som lagtrotsande aktivister är mycket stor. Vi är många som aldrig hade kunnat tro att Annie Lööf och hennes medlemmar faktiskt skulle svika allt vad rättssäkerhet och likhet inför lagen heter och gå emot vad experter uttalat i den här frågan! Klicka på text- och bildrutan för att komma till artikeln.

Det är folkets pengar som ska användas till detta och det här är partier som sviker folket/skattebetalarna till förmån för bättreliv-sökande som redan kostat oss tiotals och åter tiotals miljarder för boenden, skolgång, sjukvård, tandvård, gode män, asylombud, gymkort, busskort, rättegångar (vid begångna brott), fängelse etc, etc, etc.

Det här är oerhört provocerande och Sverige kommer inte att hämta sig från det här politiska sveket vare sig i närtid eller på mycket lång tid.

Kom ihåg: Lita absolut aldrig på när Socialdemokraterna talar om att “nu, nu ska det bli ordning och reda i migrationspolitiken”! De ljuger! Och lita absolut inte heller på Centerpartiet som också ljuger, vilket de mycket övertygande bevisar om de röstar för detta vansinnesförslag.

Läs gärna Zulmay Afzalis text i Göteborgs-Posten den 2 juni:

Klicka på text- och bildrutan för att läsa artikeln..

Ur texten:

Trots skarp kritik från de främsta experterna på svensk lagstiftning, har partierna av någon anledning fått för sig att det här är ett bra sätt att minska kaoset och förvirringen på asylområdet och hastat fram ett uruselt och förvirrande lagförslag som gör mer skada än nytta.

Det är också mycket svårt att förstå hur Annie Lööf (C) kan säga att hon och hennes parti tänker rösta för lagförslaget när hon själv har dömt ut det som uselt. Hon påstår att Centerpartiet stödjer den här underliga lagkonstruktionen ”av medmänskliga skäl”. Men hur medmänsklig menar hon att den är när hon accepterar att en viss, begränsad grupp (9.000) väljs ut för en ny möjlighet att söka uppehållstillstånd? Var är i konsekvensens namn ”medmänskligheten” gällande de tusentals som inte kom före 24 november 2015?

Förslaget sätter också hemspråkslärarna under en fruktansvärd press och gör oss till en sorts asylhandläggare eftersom våra bedömningar i form av betyg kan få betydelse för dessa unga mäns öden. Att på det här sättet lägga en stor börda på skolor och lärare och påtvinga dem hanteringen av frågor om asyl och migration och uppehållstillstånd och tillfälliga lagar etcetera är inte rätt.

Ett litet urval texter publicerade här under maj månad:
•  Val 2018. I Dagens Samhälle: Med vilket mandat genomdriver regeringen ”gymnasieasylen”? – 1 maj 2018
•  Val 2018. Centerpartiet påstår att ”Sverige behöver ensamkommande”. Vem behöver dem och till vad i Sverige? Det är väl snarare i sitt eget land, Afghanistan som dessa unga män behövs. – 5 maj 2018
•  Val 2018. ”Ensamkommande barn” som medverkat vid gruppvåldtäkter tycker synd om sig själva. – 8 maj 2018
•  Val 2018. Att folket visar sitt misstroende på de sätt som är tillåtna i en demokrati med åsikts- och yttrandefrihet kan väl inte vara ”en hård hetskampanj”? – 10 maj 2018
•  Val 2018. Viktigt att veta inför valet i september: Fyra riksdagspartier struntar i fattigpensionärerna. – 14 maj 2018
•  Val 2018. Centerpartist, tidigare riksdagsledamot, propagerar i debattreplik för lagstridiga regler för en grupp om 9000 afghanska män utan rätt att vistas i Sverige – 19 maj 2018
•  Om krav – som saknar lagligt stöd – på Migrationsverket från god man åt afghansk asylsökande – 22 maj 2018
•  Val 2018. Just det, politiker: Hur tänker ni? – 23 maj 2018
•  Val 2018. Tidigare ämneslärare i psykologi och språk: ”Risk finns att man då tar på sig ett alltför stort ansvar för eleven, utöver skolresultaten, något som inte hör till i rollen som lärare.” – 25 maj 2018
•  Val 2018. God man: ”Politikernas feghet, oförmåga att säga nej när ett nej är det enda svaret, har skapat ett samhälle med förväntningar på att alla andra än de ansvariga ska ta beslut.” – 26 maj 2018
•  Val 2018. Minderårighet är inte asylgrundande och utlänningslagen har ingen paragraf som ger rätt till försörjningsinvandring – 29 maj 2018

Många fler texter finns på den här sajten för den som vill läsa mer. Använd sökord som “ensamkommande”, “minderåriga”, “Afghanistan”, “Centerpartiet” etc.

 

© denna sajt. Vi citat, länka alltid till originalinläggen!