En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Äntligen sägs det som alla “vetat” (anat, trott) i klartext. Den moderata riksdagskandidaten Ann Heberleins kommentar nedan är bra och detta – om inget annat – borde få “medmänskliga” centerpartister som Lööf och Jönsson, de som absolut vill att vi helt utan anledning ska bekosta livet här för upp till omkring 9000 afghanska män, att vakna till:

Enligt Aftonbladets granskning av gruppvåldtäkter är ensamkommande kraftigt överrepresenterade vid dessa brott. Av 112 dömda är 82 födda utanför Europa. Av dessa 82 är 34 asylsökande. Av dessa 34 är 27 “ensamkommande barn”.

Hur många ensamkommande finns det i Sverige? Cirka 36.000. Det ger en risk på 75 per 100.000 att lagföras för detta brott. Det innebär en överrisk på 145 gånger att “ensamkommande barn” döms för gruppvåldtäkter i förhållande till svenskar med två svenskfödda föräldrar.

Kerstin Weigl intervjuar två dömda afghaner. De tycker mycket synd om sig själva.

Det är alltså dessa män vi instiftat en speciallag för – så att de kan få stanna i vårt land, och, som Annie Lööf uttrycker det, “bidra till vårt samhälle”.

Aftonbladets reportrar skriver:

Båda var 18 år vid brottet, och kom från Afghanistan till Sverige 2015. Vi intervjuar dem på anstalten. De hävdar i likhet med nästan alla de 112 dömda gärningsmännen i vår granskning att de är oskyldiga, att gärningen var frivilliga sexuella handlingar.

Båda ska utvisas efter avtjänat straff.

Min kommentar: Notera att de här afghanska unga männen enbart tänker på sig själva, att de skyller på offren och att de låtsas att de inte förstår vad de gjort mot dem de våldtagit. De visar att det upplevs som normalt av dem att begå den här typen av hemska brott.

Klicka på text- och bildrutan för att komma till intervjun med två av våldtäktsmännen.

 

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till introduktionen till Aftonbladets granskning av gruppvåldtäkter.

 

 

 

 

Läs och se klipp också under rubriken Unik granskning: 112 pojkar och män dömda för gruppvåldtäkt.

Ann Heberleins bok
Våldtäkt och kultur
kommer att presenteras
den fjärde juli i Almedalen. 

 

 

© denna sajt.