Klicka på text- och bildrutan för att läsa artikeln.

Med direkt och indirekt stöd av oansvariga statsråd och en osynlig Rikspolischef som definitivt inte tar ansvar för rättslig ordning i Sverige, kan dessa människor ockupera det offentliga rummet – Medborgarplatsen – mitt i Stockholm. De kan sitta där och hota sitta kvar tills de får sin vilja igenom – utan laglig rätt och efter minst två asylprövningar – att få stanna, bli försörjda, ges bostäder, få “gratis” utbildning i Sverige.

Detta är makalöst och måste sakna motstycke i världen.

Ur artikeln i Dagens Nyheter:

Gruppen har tillstånd att demonstrera under dagtid på Medborgarplatsen fram till den 23 augusti. Men för att manifestationen ska upplösas krävs att Migrationsverket agerar, säger talespersonen Fatemeh Khavari.

Och med “att Migrationsverket agerar” menas att det förväntas strunta i sitt uppdrag, i svensk utlänningslag och de ställningstaganden som gjorts – och som gäller i hela EU. Dessa människor, en majoritet vuxna män men även pojkar, flickor och kvinnor – alltså att hazarer som vistas olagligt i Sverige – kräver alltså att få dessa beslut ogiltigförklarade. I stället ska Sverige av obegriplig anledning ta in dem och bekosta deras liv och leverne här. Det är bisarrt. Och inte lite fräckt. Som detta, som sägs av den här gruppens talesperson:

Leder inte Löfven det här landet? Varför tar inte Socialdemokraterna ansvar? Vi mår inte bra. Ni har förnedrat oss. Vi vill leva i Sverige och bygga det här landet starkare.

Som sagt: det är inte lite fräckt och det visar förakt för landet de befinner sig i. Att inte acceptera den rättsliga process som de fått genomgå utan kostnad för dem själva, och att påstå att:

Ni har förnedrat oss

är direkt oförskämt. Liksom när de säger att

Vi vill leva i Sverige och bygga det här landet starkare.

Väldigt många “vill” leva i Sverige, men det är inte viljan som avgör rätten att få göra det. Och Sverige var starkt långt innan de kom. Däremot bör de lyda svensk lag, resa till Afghanistan där de är medborgare och har all anledning att bygga landet starkare.

Nu planerar hazarerna en “stöddemonstration” i Malmö och har redan påbörjat en i Göteborg. Det har kommit tiotusentals och åter tiotusentals hazarer hit de senaste åren, en veritabel folkvandring. De flesta har inga asyl- eller skyddsskäl, men så här beter de sig i Sverige. De respekterar inte svenska bestämmelser, de hånar statsministern, de vägrar åtlyda lagar i landet. Men vill att uppehållstillstånd med vidhängande försörjning och utbildning ska regna över dem.

Har Sverige blivit ett Beckomberga, ett “mental asylum” på grund av den orimliga mängden “asylum seekers”? Eller rättare sagt: på grund av den totala och absoluta oförmågan hos Sveriges regering och riksdag samt Polis att hålla ordning i landet och inte låta sig utpressas av människor som vistas olagligt i landet? Betyder ens ordet “olagligt” något längre i Sverige?

I en artikel i Expressen sa statsminister Stefan Löfven:

Vi ska inte ha tillbaka till den situation vi hade hösten 2015. Det måste folk lita på.

“Det måste folk lita på”. Javisst, herr statsminister, folket vill nog inget hellre än att kunna lita på. Men nu är det upp till bevis: action, not words!

Se till att situationen på Medborgarplatsen klaras upp först, till exempel, det kan vara en konkret början. Det är inte okej att platsen ska vara ockuperad i två veckor från kl 8 till 22 av, till större delen, personer som ska lämna landet.

Läs texten Ett ”ensamkommande barn” från Afghanistan berättar från juli 2016.

Läs också
•  ”Europa skickade mig en gång till Afghanistan och nu andra gånger jag kommer till Europa finns nån reglar som migrationsverket får inte sticka mig till andra gång?” – 4 juli 2017
•  UNHCR: ”De väljer att söka asyl för att de upplevt att Sverige erbjuder goda möjligheter till utbildning, respekterar mänskliga rättigheter, har en rättvis och effektiv asylprocess och ger möjlighet till ekonomisk utveckling.” – 10 juli 2017
•  Hazaren och presidenten – 13 juli 2017
 En socialtjänstanställd: ”Vilka är det som vi tar emot i Sverige: flyktingar eller missnöjda turister?” – 14 juli 2017
 Zulmay Afzali i Svenska Dagbladet: ”Sverige är inte Afghanistan” 30 juli 2017
•  Sugar Mamas – 31 juli 2017
•  Extra Mamas – 1 augusti 2017
•  Det är inte skattebetalarnas sak att tillhandahålla mötesplatser åt personer utan rätt att uppehålla sig i Sverige – 3 augusti 2017
 Ett av de största sveken mot dem som byggde landet och som tack tvingas leva på pensioner under EU:s fattigdomsgräns medan påstått minderåriga utomeuropeiska migranter och asylsökande får kosta 10, 12 gånger så mycket – 6 augusti 2017
•  Galenskaperna kring så kallade ensamkommande barn måste få ett slut! – 8 augusti 2017
•  Om en demonstration som fått tillstånd att pågå 14 timmar om dygnet i 14 dagar på allmän plats mitt i Stockholm – 10 augusti 2017

Vill någon dessutom se och höra en intervju med dåvarande migrations- och justitieminister Morgan Johansson den 28 juni 2017 i Deutsche Welle, så går det bra här. Varning! Pinsamhetsnivån är 10 på en skala 1-10.

•  Sverigebilden. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuad i Deutsche Welle – 3 juli 2017

 

© denna sajt. Användande av research och översättningar som gjorts för inläggen på bloggen ska alltid åtföljas av länk till originalinlägget. Liksom citat, för undvikande av förvrängningar och feltolkningar.