En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

För drygt fem år sedan, den 13 maj 2013, skrev jag om Afghanska parlamentariker och regeringsföreträdare ska ”ta upp de hungerstrejkande flyktingarnas situation med den svenska riksdagen”!!! Några reaktioner på det som togs upp i texten från så kallat ansvarigt håll eller från representanter för media såg jag inte till. Få medier rapporterade om saken (P4 Norrbotten var ett) men detta ytterst märkliga som skedde togs aldrig upp till debatt och analys trots att det ju var något alldeles oerhört märkligt.

Att det åtminstone delvis skulle kunna handla om en bättreliv-invandring av afghaner till Sverige med den afghanska statens goda minne och till och med stöd, ter sig ju inte helt osannolikt med tanke på att personer som säger sig ha flytt från sitt land tar hjälp av samma lands parlamentariker… Ur min text:

Det måste vara världsunikt att asylsökande pressar svenska myndigheter och domstolar att ge dem uppehållstillstånd genom hungerstrejk och när det inte lyckas vänder de sig till företrädare för det land de flytt ifrån för att dessa hemlandsrepresentanter ska ta upp deras asylkrav med den svenska riksdagen! Det är ju rent absurt, rent farsartat!

Nu måste man väl ändå, bland de (o)ansvariga på asylområdet i Sverige, börja inse att något är allvarligt skevt här. Inte ens svenska medier, Migrationsverket, Polisen, riksdagen och den svenska regeringen kan låtsas som det regnar! Det måste det finnas en gräns också i Sverige för vad man kan acceptera.

Detta utspelade sig alltså för fem år sedan, när allt fler afghaner började komma till Sverige. Men det hela dog ut, som så mycket annat viktigt som upplysts, informerats, rapporterats om på denna sajt genom åren. Inte minst har miggorna orkat berätta ofta hårresande fakta inifrån Migrationsverket, en del så länge som under ett helt decennium.

Klicka på textrutan för att se hela inslaget i TV4.

Inte ens när afghanernas talesperson Fatemeh Khavari, uppbackad av mängder av svenska aktivister, satt på Medborgarplatsen och talade i mobiltelefon direkt med Afghanistans migrationsminister och bad honom ingripa (!!!), satte någon svensk “ansvarig” kaffet i vrångstrupen. I nyhetsinslaget i TV4 den 21 augusti 2017 filmades hon när hon talade med ministern och mer eller mindre beordrade honom att frångå det som gäller folkrättsligt: att varje land ansvarar för sina medborgare. Hon sa alltså till ministern (enligt översättningen) att:

Reportern Stefan Gillgren fann inte detta anmärkningsvärt och såg ingen anledning att ställa någon fråga kring det eller kommentera det på något sätt.

Vad är Sverige för en bananmonarki? Dessa personer som inte har asyl- eller skyddsskäl ska återvända till de länder de är medborgare: Afghanistan och i en del fall Pakistan. Samma regler och lagar ska gälla för dem som för alla andra asylsökande. Så måste det vara i en rättsstat oavsett vad hjälpare och allehanda aktivister och aktörer samt okunniga ministrar och partiledare tycker.

Är det verkligen ingen annan än jag som undrar över allt detta? 

Läs också:
•  Ni förnedrar oss”, säger hazarernas talesperson och kräver att alla hazarer ska få stanna i Sverige trots avslag i två asylprocesser. – 12 augusti 2017. Ur texten:

Det är inte lite fräckt och det visar förakt för landet de befinner sig i. Att inte acceptera den rättsliga process som de fått genomgå utan kostnad för dem själva, och att påstå att:

Ni har förnedrat oss

är direkt oförskämt. Liksom när de säger att

Vi vill leva i Sverige och bygga det här landet starkare.

Väldigt många ”vill” leva i Sverige, men det är inte viljan som avgör rätten att få göra det. Och Sverige var starkt långt innan de kom. Däremot bör de lyda svensk lag, resa till Afghanistan där de är medborgare och har all anledning att bygga landet starkare.

•  Who’s running the show? – 30 augusti 2017. Ur texten:

Vad tror den svenska regeringen att man i världen tänker och tycker om att en 17-årig flicka, afghansk hazar som levt i Iran, kan sitta på marken på ett torg och kräva att alla afghaner, inklusive de som har fått negativa beslut på sina ansökningar, ska få stanna i Sverige? Och när världen inser att ingen i Sverige, vare sig rikspolischefen eller ansvariga i regeringen, säger ett ord, än mindre agerar.

Som rikspolischef, justitieminister och även som ny, helt oprövad migrationsminister borde man känna skam över att inte klara av att på ett lagenligt och professionellt sätt kunna hantera situationen i sitt eget land.

•  En minderårig afghansk flicka står som anordnare och därmed ansvarig för den 1,5 månader långa sittstrejken som har ett flertal olika syften – 6 september 2017. Ur texten:

Den minderåriga person – det har sagts otaliga gånger i media att den som står som anordnare är 17 år – heter Fatemeh Khavari. Telefonnumret dit man uppmanas swisha pengar går dock inte till henne utan till en Morteza Khavari. Huruvida pengarna också går till ett bankkonto i dennes namn är inte känt. Men på hemsidan finns en redovisning  ”i grova drag” (deras egna ord) av hur mycket pengar som kommit in och hur de använts, alltså inte på något sätt verifierat.

Pengar rullar in och de sittstrejkande afghanerna är tydliga med att de kommer att ”hålla strejken igång” tills “vi har fått igenom våra krav”, så när och hur det hela ska sluta vet ingen.

•  Val 2018. Vem har sagt att svenska folket vill att afghaner som inte har asylrätt ska ”ta hand om Sverige”? – 25 april 2018. Ur texten:

Den publicerades två dagar innan det relativt lilla Centerpartiet tog sig rätten att, å hela folkets vägnar (de som ska betala och ta konsekvenserna av deras dåraktiga beslut), meddela att partiet går på oansvariga Socialdemokraternas och Miljöpartiets linje. Alltså att, genom trots mot Lagrådet och hån av svensk rättstradition och vad som tidigare gällt i vad som sagts vara en rättsstat, ge sitt stöd för att 9000 afghaner som ingen känner till identitet och bakgrund på, ska ges rätt att stanna i Sverige och på skattebetalarnas bekostnad försörjas och utbildas här.

Vem har sagt att svenska skattebetalare vill det? Om ett antal mycket högljudda och hänsynslöst drivande aktivister av svårbegriplig anledning agerar för att vuxna afghaner utan förankring och tillhörighet ska tas in i Sverige och om den gravt politiserade Svenska kyrkans företrädare vill det, så är det verkligen inte detsamma som att fattigpensionärer, lågavlönade eller ens högavlönade – alltså folket – vill det.

© denna sajt. Vid citat ur texten ska ovillkorligen en länk till originalinlägget finnas med.