Klicka på bilden för att se hela inslaget i Tv4 Nyhetsmorgon.

Sverige

Åsa Wheelock, forskare i experimentell lungmedicin, KI:Att barn inte smittar är ju lite av en Sverige-genrererad hypotes. Resten av världen har ju visat  ganska tydligt att skolan är en viktig smittspridningspunkt. Kanske uppemot 25 procent av all smittspridning sker just i grundskolan.

Programledaren: Men hur kan det vara så att vi hittar på en egen hypotes och sedan agerar efter den? Är inte det lite märkligt?

Åsa Wheelock: “Ja, det är märkligt att Sverige går igenom hela internationella vetenskapliga forumet – vi har ju studier från 130 länder som visar att grundskolan är en väldigt,väldigt viktig smittspridningspunkt. Och då ska man också betänka att den datan kommer ju från länder där man redan använder munskydd och munskydd har ju visats väldigt tydligt att de minskar smittspridningen med upp till hälften. Och om man tittar på den svenska datan: 45 procent av alla utbrotten sker i grundskolan så stämmer det ju ganska bra med att det är dubbelt så mycket som i länder där man har munskydd.

Kommentar: Men den här verkligheten förkastade ju “coronagurun” Tegnell redan för länge sedan! Och alla lyssnade på honom och lät hans ord vara vad som avgjorde att det idag ser ut så här i Norden, där Tegnells och regeringens Sverige sticker ut rejält bland alla andra länder.

Att Sverige inte på något som helst sätt lyckats med sin “coronastrategi” torde dessa siffror från den 9 januari bekräfta med all önskvärd tydlighet och trots alla kreativa försök från “de ansvariga” att bortförklara fakta:

 

Klicka på textrutan för att läsa artikeln på Svenska Yle.

Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL) ändrade i dag på sina rekommendationer i enlighet med den linje som Världshälsoorganisationen WHO följer.

Nu bör alltså 12 år fyllda barn i hela Finland använda munskydd enligt samma principer som vuxna. I grundskolan gäller rekommendationerna för bruk av munskydd enligt årsklass oavsett elevens ålder.

Tydlig och klar instruktionsvideo från Yle Arenan om hur man handskas med munskydd.

 

Kommentar: Den förödande svenska självgodheten och den alltför svaga regeringen bär den yttersta skulden för att det ser ut som det gör i Sverige. Att prata runt och strunt gör inte att den skulden försvinner.

© denna sajt.