En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Läs först texten Val 2018. Sverige – landet där personer som sökt asyl, inte styrkt sin identitet och ålder och fått avslag, ändå ska få stanna!

Några reaktioner från läsare 

•  Någonstans ligger någonting vi ännu inte känner till …

•  Jag fascineras alltid över att höra att “regeringen lägger xxx miljoner/miljarder kronor” på något område. Det talas aldrig om var pengarna tas ifrån! Trollas de bara fram??? Ur en outsinlig skattkista?

•  Tack för en lysande text, som vanligt! Regeringens senaste utspel om avslagsbeslut som blir TUT för afghaner, tolkar jag som att utlänningslagen inte gäller. Inte för alla. Och hur är det: gäller andra svenska lagar för afghaner? Eller är det “amnesti” där också?

Regeringens agerande visar på en maktfullkomlighet gränsande till galenskap. Det är stötande för landets medborgare som behandlas med förakt för att säkra väljare från aktivistgrupper som störtar landet mot medeltiden. En tredjedel av samtliga dessa så kallade barn kanske klarar inträde till gymnasiestudier. Inget att yvas över.

Jag känner med handläggare på Migrationsverket som arbetat med utredningarna och kommit fram till att dessa individer saknar asylskäl och inte bevisat sin identitet. Regeringen visar att de betraktar Migrationsverkets arbete som skräp. Något man kan kasta i papperskorgen. Regeringen är en dålig chef.

Lagrådet måste stoppa förslaget. Detta är skandal! Vid valet ser vi till att S, MP och C inte får våra röster.

•  Det finns bara en parti man kan rösta på och det är SD. De bryr sig om Sverige, inte som de andra som bara bryr sig om makten!

•  Man tar sig för pannan! Inte ens efter Akilovs (som verkar ha haft flera identiteter…) terrordåd behöver man styrka sin identitet!? “Har-för-avsikt-att-studera”-lögner lönar sig i Sverige, man blir rent av belönad.

Hur kan svenska politiker längre se sig själva i spegeln efter detta spektakel? Så många vettiga remissvar – tack för den rapporteringen här på sajten! – som de har kunnat läsa. Eller har de ens orkat med det?

Det handlar om total förnekelse, något annat kan jag inte komma fram till. Och den principlösa Lööf, förmodligen på grund av påtryckningar från kvinnorna på Söder, är lika vinglig som hon alltid varit. Hon tror sig nu säkra en plats i maktens kretsar och det är vad det handlar om för henne. Nu är bara än större kaos och katastrofer att vänta i detta land som förr var så välorganiserat.

•  Toynbee, historikern som studerade de stora civilisationerna (ett trettiotal) och deras fall, kom fram till att undergången inte handlade om yttre hot utan om inre. Att civilisationerna på ett eller annat sätt begick självmord. Sverige är på god väg.

Tack och lov för dagens medier så kan länder som Finland avskräckas av exemplen här och undvika att göra likadant! De problematiska där är tyvärr en hel del finlandssvenskar, men man får bara hoppas att våra finska myndigheter fortsätter att vara lika ståndaktiga som de hittills varit.

Ibland undrar jag om det börjar bli dags att fundera över möjliga konspirationsteorier – så vanvettigt, så utan rim och reson, så galet som stora grupper av människor här fungerar. Eller om det kanske handlar om en viss lagbundenhet under historiens gång, att något som med gemensamma krafter byggts upp, sedan oundvikligen blir perverterat, mest för att alltför många och mindre begåvade börjat parasitera på det goda som skapats? Att människan som gruppvarelse inte klarar av välstånd?

Ibland skäms jag över att vara kvinna när jag ser hur det mest är kvinnorna som agerar som om de helt saknade hjärnor, såpass bristande i logik som de framstår. Ja, det har sannerligen givit resultat att man i flera decennier i Sverige har ansett att det räcker med att bara tycka. Att anstränga sig till att också tänka har inte varit så viktigt – det var ju ingen skillnad (denna så starka rädsla för skillnad), en ann’ var alltid lika god som en ann’. För “det finns ingenting som är rätt eller fel” påstods det. Jag baxnade varje gång jag hörde den formuleringen. Jag upplevde att helt vettiga och dugliga kvinnor ändå tänkte som om de alla jobbade på lågstadiet, dess mera behövde man inte anstränga sig att tänka och analysera. Ofta stannade det hela på klyschornas nivå, det var bra så.

Politikerna fattar inte ens att de måste fråga folket, maktfullkomliga som de blivit. De tar sig bara rätten i sin snedvridna syn på sin egen betydelse. Man baxnar – men nu börjar jag verkligen också förtvivla.

•  Tänk, en gång i världen var jag till och med medlem i Centerpartiet! Idag känns det mig främmande, det har omvandlats till ett opålitligt parti där framför allt Annie Lööf tycks vackla betänkligt. Någon substans måste det ju finnas i att hon gång på gång får frågan om hon kan tänka sig att sitta i en regering med S och gång på gång är det nåt i hennes svar som skorrar falskt!

Jag kommer verkligen inte lägga min röst på Centern, fastän jag gjort det tidigare vid flera tillfällen.

Kommentar: Man kan också undra vad de övriga EU-medlemsländerna har att säga om att Sverige tar in  9000 påstådda och okända, oidentifierade afghaner (och en del av andra nationaliteter, som låtsas vara afghaner) och in i EU? Personer utan skäl att befinna sig i Sverige och EU. Tvärtom, de flesta har fått flera avslag av Migrationsverket och i domstol. Om nu socialdemokrater, miljöpartister och centerpartister tycker att de vill tvinga på sin egen befolkning skyldigheten att bekosta 9000 afghanska mäns försörjning och utbildning så är det inte så säkert att övriga EU-länder ser det som särskilt lyckat. Eller att övriga EU-länder inte inser de säkerhetsrisker som ett mycket stort antal personer med okänd identitet och bakgrund faktiskt utgör. Sverige står ju inte ensamt utan en del av en gemensam union och även andra länder drabbas av Sveriges lättsinniga och ansvarslösa syn på asylinvandringen och på vilka man hyser inom riket och därmed även i den europeiska unionen.

Läs också inlägget Finland. Om utlänningsregistret. Ur texten:

I Finland underlättar utlänningsregistret också kontroll av in- och utresande, illegal respektive legal vistelse i landet; planering av olika åtgärder inom utbildning och arbetsmarknad samt – inte minst – att få fram korrekt statistik för olika ändamål.
© denna sajt. Till den som citerar eller får användning av tankar på denna sajt eller uppslag till egna texter: vänligen länka till originalinlägget. Tack!