En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Den 24 april skedde det historiska och exempellösa, att Centerpartiet, vars ledare är jurist (!) meddelar att det stödjer regeringens, som de själva uttrycker det: ”mycket dåliga förslag” som ska ge 9000 afghaner utan asylskäl, utan klarlagd identitet eller ålder – många har också vistats här illegalt – möjlighet att ändå stanna och försörjas av skattebetalarna. 

För att reaktionerna på Centerpartiets häpnadsväckande, rentav chockerande beslut inte ska glömmas bort och för att ett stort antal av dem ska finnas lätt tillgängliga och kunna påminnas om inför valet, samlas och sparas de här i detta inlägg. Alltså reaktioner på Centerpartiets beslut att ta sig rätten att, tillsammans med sina nya ”Allians”-kompisar Socialdemokraterna och Miljöpartiet, trotsa de tunga remissinstanser som förkastat förslaget om särlagstiftning för afghanska män utan asylskäl: Polismyndigheten, Förvaltningsrätten i Stockholm, Migrationsverket och – tyngst av allt – Lagrådet. Och Centerpartiets beslut att strunta i folket, de som ska utsättas för att 9000 afghanska män ska ta plats i skolor – ofta med yngre svenska elever än de själva – och i bostäder och alla andra sammanhang. Och allt förväntas, som en självklarhet, skattebetalarna acceptera och vilja betala för.

Arrogansen och nonchalansen tar andan ur en och därför är också reaktionerna extra starka och chockade. Även om folket tvingats vänja sig vid rent huvudlösa påhitt  från politiker som ser sig som ledare för företag utan kollektivavtal, det vill säga som chefer på jättelika företag där de anställda som betalar deras löner och bekväma liv inte har något att säga till om eftersom samhällskontraktet/kollektivavtalet är brutet så många gånger att alla vet att det inte längre gäller.

Här är en kavalkad av reaktioner. Givetvis inte heltäckande, men ett axplock av vad “vanligt folk”, politiker, journalister med flera tycker och tänker.

Klicka på text- och bildrutan för att komma till texten i Dagens Industri.

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till Centerpartiets videoklipp.

 

 

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till artikeln i SvD.

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till texten i Folkbladet.

 

 

Klicka på textrutan för att komma till texten i Expressen.

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till inslaget i SVT.

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till inslaget i SVT.

Undran: vem satte den här rubriken?

Klicka på text- och bildrutan för att komma till artikeln i Aftonbladet.

 

 

 

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till Staffan Danielssons artikel i Dagens Samhälle.

 

 

 

 

Klicka på text- och bildrutan för att komma till pressmeddelandet.

 

 

 

 Klicka på textrutan för att komma till artikeln i Dalademokraten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på textrutan för att läsa texten.

Det som sagts och kommer att sägas om det rättsvidriga, på alla sätt oacceptabla lagförslaget ska kunna påminnas om ända fram till valet och även efter det. Ett lagförslag som knåpats ihop nästan som av skolbarn med hjälp av Google och som Centerpartiet, som yvs över att ha en jurist som partiledare, vilket man inte skulle kunna tro efter att hon visat sådant förakt för lagen och för Lagrådet. Ett så galet förslag att man bara kan hoppas att det finns totalt sju eller åtta riksdagsledamöter från S, MP, C, V (vilket torde vara allt som behövs) som inte vill stå i historieböckerna som ansvariga för det här mest kontroversiella och gravt felaktiga beslutet i mannaminne och som röstar emot.

Fortsättning följer i del 2 av reaktionskavalkaden.

 

© denna sajt. Vänligen länka till detta originalinlägg vid citat.