En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Med anledning av texten Val 2018. Inte många rätt i de här uttalandena… Asylhanteringen ska inte bygga på vad partiledare tycker är rimligt eller orimligt. (31.8) skriver nu den gode man som bland annat skrivit det här inlägget Val 2018. God man: ”Till politikerna som av ‘medmänsklighet’ valde att rösta igenom den s.k. gymnasielagen!” (30.8) tidigare:

Ditt inlägg den 31 augusti är suveränt. Annie Lööf är en katastrof som politiker.

Jag står mitt i ett uppdrag där det “före detta barnet” har varit här i tre år. Nu vägras han skolgång enligt skollagen. Ligger i sängen hela dagar. Privatpersoner i ungdomens närhet är oroliga och ställer frågor till mig som god man. Jag hänvisar till politikerna som skapat detta kaos.

Jag gör vad jag kan inom uppdraget men jag kan inte trolla. Orimligt att civilsamhället ska hållas ytterst ansvarigt!

Jag kan inte ge ungdomen jobb eller annan försörjning. En god man är inte politikernas fixare.

Kommentar: De “ansvariga” har inte klarat av att tänka klart och nyktert. Hade de klarat av att ta det ansvar som de faktiskt som folkvalda (inte “afghanvalda” eller “vistårinteut-valda”) är skyldiga att ta, då hade de sett till att utlänningslagen hade efterlevts, så som lagar ska efterlevas i en rättsstat. Ansvarstagande vuxna, tänkande individer, arvoderade av skattebetalarna och noga med att kalla sig själva “folkvalda”, ska givetvis inte låta handhjärtan styra dem, inte låta aktivister få sin vilja igenom för att de bombarderar politiker och medier med sitt budskap: 

“Låt våra barn (eller “afghanpojkar” eller “före detta barn”, som några kallade dem) stanna i Sverige! Annars dör de, allihop!” 

En ny regering – där förhoppningsvis inget av dessa fyra partier ingår: Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet ingår, måste kommunicera till dessa vuxna män att det nu är dags att lämna Sverige. Inga pengar, ingen fri sjukvård, fri tandvård, fri skolgång etc kan ges till den som fått avslag på sin asylansökan och befinner sig i landet illegalt. Aktivt, riktat arbete måste göras för att få männen att frivilligt lämna Sverige eller, om det inte sker, med tvång återsända dem till deras medborgarskapsland. Och i nästa regering måste man se till att det inte sitter lättpåverkade personer som låter lobbyister lägga sig i svensk lagstiftning.

© denna sajt. Vid ev citat, vänligen länka till originalinlägget.