… men inte i Sverige. I Sverige ser man det fortfarande inte, trots att det skett och sker under näsan på folket. Alltså det som Widar Andersson skriver om i Folkbladet och som höga representanter för Nederländerna och Finland såg redan för fem år sedan.

 Klicka på textrutan för att läsa Widar Anderssons ledartext i Folkbladet idag.

Ur texten:

Sakfrågan är att Sverige behöver en mycket stram och villkorad invandringsregim. Asylrätten är inte hotad. Många av de människor som kommit till Sverige från Mellanöstern och Nordafrika på senare år har passerat en rad länder på sin väg till Sverige. Det vi ser är således riktade folkvandringar till Sverige från icke-västliga regioner. Vi behöver en ny politik för att hantera detta på ett sätt som är bra för det svenska samhällets välstånd och välfärd. Det är sakfrågan.

Kommentar: Just så. Men jag skulle lägga till två ord efter den nästsista, citerade meningen, nämligen ordet ”överlevnad”. Alltså skulle jag ha skrivit:

Vi behöver en ny politik för att hantera detta på ett sätt som är bra för det svenska samhällets välstånd och välfärd. Och överlevnad.

Men det fanns de som ”såg det komma”.

Redan i januari 2016 konstaterade EU-kommissionens förste vice ordförande, socialdemokraten Frans Timmermans (läs hela texten här) att:

Över hälften av alla flyktingar (här menas “asylsökande”, min anm.) inom EU har ekonomiska motiv och därmed ingen rätt till asyl.

Också i januari samma år sa Finlands president Sauli Niinistö:

Strömmen av immigranter till Europa, och även till Finland, är i hög grad en folkvandring; det handlar alltså inte om flykt undan omedelbar nöd.

Kommentar: Som sagt: i Sverige var det ingen som ”såg det komma”. Utom kanske SD. Om ens de. Och dem skulle ju ändå ingen ha lyssnat på. Ingen i Sverige lyssnade ju ens på EU-kommissionens förste vice ordförande, socialdemokraten Frans Timmermans eller Finlands president Sauli Niinistö.

I Sverige ser man, sorgligt nog, fortfarande inte det som man i de flesta andra EU-länderna både sett och förstått i många år.

© denna sajt. Dela gärna eller citera, men länka då till originalinlägget.