…med rubriken Zulmay Afzali: ”Det är kvinnor som musikerna i orkestern Zohra som bidrar till att steg – om än små – tas mot befrielse av kvinnorna i Afghanistan.” Kort ur texten:

Det är inte mycket positivt som rapporteras från Afghanistan. Men i allt elände, allt våld och allt mörker finns också en liten, men klart lysande strimma av hopp:

Zohra – den första orkestern i Afghanistan som består av enbart kvinnor!

Som afghan kan jag känna stolthet över att den här orkestern existerar, att ledaren för ANIM, Afghanistan National Institute of Music, Ahmad Sarmast men främst de unga kvinnorna Negine Khpalwak och Zarifa Adiba som dirigerar och spelar, trots dödshot. Att de har tilldelats det musikaliska yttrandefrihetspriset The Freemuse award är mycket uppmuntrande och något alla afghaner borde vara stolta över.

Och i inlägget länkas till en video från Davos World Economic Forum, från presskonferensen med anledning av priset som Afghan International Institute of Music, ANIM, tilldelats.

Idag meddelas att samma institut också får Polar Music Prize 2018 (delat med Metallica). Här är videon från det offentliga tillkännagivandet:

Afghanistan behöver sina unga! Det är de som ska skapa framtidstro och förändra och bygga landet.

Gratulerar, Afghan International Institute of Music och Afghanistan!

© denna sajt.