Lyssna!

Hans förra Youtube-video där han sjunger den sovjetiska marschen som på finska fått namnet Raskastan sinua, elämä (Jag älskar dig, livet) är årets populäraste Youtube-video i Finland. Se och hör den längre ner.

Uleåborgspolisen heter Petrus Schroderus och han har spelat in en ny Youtube-video där han sjunger den vackra psalmen nummer 31 i den finska, och nummer 32 i den finlandssvenska psalmboken: En etsi valtaa, loistoa (Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt). Den är skriven av en av Finlands nationalskalder, Zacharias Topelius, och tonsatt av den finländske kompositören Jean Sibelius. Sången spelades in i Karjasilta kyrka i Uleåborg och musikvideon gjordes i Turkansaari kyrka.

Vi valde inspelningsplatsen för att den är så anspråkslös och illustrerar sångens budskap, säger äldrekonstapel Petrus Schroderus till Yle.

På några timmar den 14 december, 2020 samma dag som videon laddades upp, hade den redan lyssnats på över 11.000 gånger!

Och här är Petrus Schroderus förra Youtube-video, där han sjunger den mäktiga, långsamma, sovjetiska marschen Rakastan elämää (på svenska Jag älskar livet) som alltså är årets populäraste Youtube-video i Finland. I skrivande stund har den setts och hörts nära 2,9 miljoner gånger. I ett land med 5,5 miljoner invånare…

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.