Klicka på text- och bildrutan för att läsa hela artikeln.

“Hjältinnan”. Hon som fick alla tänkbara priser. Som sa att hon skulle bli statsminister i Sverige. Som ledde demonstrationsmarscher med afghanska män som sade sig vara “”ensamkommande barn” som skanderade “Jalla, jalla, Sverige åt alla!”. Som massor av svenskar, inte minst riksdagsledamöter i Vänsterpartiet och Miljöpartiet liksom asylaktivister, nästintill tillbad.

Ur Kvartals text:

När den afghanska kvinnan stoppades av turkisk gränspolis i januari hade hon ett svenskt uppehållstillståndskort och ett afghanskt pass, bägge tillhörande Fatemeh Khavari.

Khavari har de senaste åren varit en av Sveriges mest tongivande asylaktivister. I egenskap av talesperson för organisationen Ung i Sverige organiserade hon sommaren 2017 sittstrejkerna på Mynttorget och Medborgarplatsen i Stockholm, dit flera ministrar och partiledare gjorde uppmärksammade besök. Khavari har framträtt i svenska medier hundratals gånger och släppte 2018 självbiografin ”Jag stannar till slutet” på Norstedts förlag, som i höst ska sättas upp som pjäs på Stockholms stadsteater.

Kvartal har sett kopior på Fatemeh Khavaris afghanska pass och svenska uppehållstillståndskort, vilka påträffades i Turkiet, samt fått uppgifterna bekräftade av två av varandra oberoende myndighetskällor.
———-
Khavari kan inte förklara hur turkiska myndigheter kunde veta att ett svenskt UT-kort och ett afghanskt pass skulle skickas till just Iran.

– Jag vet faktiskt inte hur det funkar. Jag har ingen aning. När polisen i Iran sa till mig att de hade mina id-handlingar, så blev jag själv väldigt, väldigt förvånad, säger Fatemeh Khavari.

Läs texten på Kvartals sajt för att få hela bilden, ovanstående är bara ett kort utdrag ur en lång text.

Kommentar: Så var det med den hjältinnesagan. Blir domen – den sociala, den ekonomiska och den juridiska – lika hård i detta fall som i det just nu hyperaktuella fallet Paolo Roberto? Det återstår att se. Förfalskning, bedrägeri ger i varje fall betydligt strängare straff än sexköp, som endast ger böter. Och givetvis bör också uppehållstillståndet dras in om det finns laglig möjlighet. OBS! Detta är givetvis inget försvar för Paolo Robertos sexköp utan endast en juridisk jämförelse mellan hur man ser på – och vilka straffen är – för de här brotten.

Här är en del andra texter av intresse när det gäller Khavari och afghaner i Sverige utan faktisk rätt och därmed skäl att befinna sig i Sverige. Jag uppmanar er att läsa dem!

•  Om “ensamkommande”-cirkusen. Igen. Nu med krav på “coronaamnesti”. – 13 april 2020. Ur texten:

Cirkus Ensamkommande fortsätter sin mångåriga turné och nu reses återigen – vilket också har gjorts tidigare – orealistiska krav på “amnesti” för de afghanska männen från Afghanistan, Pakistan och Iran. Denna gång med hänvisning till Corona-pandemin, som ju drabbar alla och inte har någonting alls med vare sig asylskäl eller den krystade, uppåt-väggarna så kallade Nya Gymnasielagen att göra.

I texten ovan finns mängder av länkar också till andra texter och ännu fler kan man ta del av genom att klicka på Afghanistan, ensamkommande, afghaner, hazarer, Nya gymnasielagen etc.

© denna sajt.