Hur mycket mer ska dessa män få kosta svenska skattebetalare? Det är en relevant fråga.

Klicka på textrutan för att läsa artikeln på Dagens Industris sajt.

Ur PM Nilssons ledarartikel i Dagens Industri för 3,5 år sedan (30 maj 2017):

Man behövde inte visa några papper eller identitetsbevis. Ingen kontrollerade åldern. Man fick plats på kommun-Sveriges dyraste boendeform, erbjöds plats i gymnasiet och kunde kvittera ut en hygglig dagpenning. Om man uppgav att en eller båda föräldrarna var avlidna kunde man dessutom få ut en retroaktiv efterlevandepension på 50.000 kronor.

2015 åkte 35 000 unga, i skiftande ålder, till Sverige och sökte uppehållstillstånd som ensamkommande. I retoriken höll regeringen in i det längsta fast: låt barnen komma till oss. Men efter predikan började Sverige ångra sig.

Kostnaden för bara denna migrantgrupp steg brant upp till mer än 30 miljarder, per år. Misstanken om att många var äldre än 18 gjorde att Sverige efter stor vånda började ålderstesta och inhiberade därför handläggningen av ensamkommandes ärenden.
———-
På tisdagen kom Medicinalverkets första resultat av ålderstesterna. 75 procent av de som Migrationsverket bedömt som äldre och skickat för test visar sig vara över 18. “Bra att vi vet”, kommenterade statsministern.

Försök ta in siffran: 30 miljarder kronor, 30.000 miljoner skattekronor. Det är svindlande mycket pengar, nästan ogreppbart mycket. För en grupp människor som till närmare 100 procent inte hade några som helst asylskäl och som till närmare 100 procent inte kunde styrka vare sig ålder eller identitet.

Klicka på textrutan för att läsa mer.

Hur många år har de varit här utan asylskäl? Hur mycket har detta vansinne kostat skattebetalarna hittills? Har de tillfrågats om de anser att det i samhällskontraktet ska ingå att de, via sina skatter, ska försörja män från Afghanistan, Iran, Pakistan som inte har skäl att befinna sig här?

 

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.