En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Klicka på textrutan för att läsa hela texten.

Motståndet mot regeringens förslag om amnesti för 9 000 ensamkommande afghaner har ökat. 54 procent av folket anser att förslaget är dåligt, visar Expressen/Demoskop. Ännu fler – 59 procent – anser att frågan är ”mycket viktig”.

Det rapporterar Expressen idag, den 5 juni. Om medierna rapporterat mer faktabaserat och under en längre tid så hade andelen som tycker att det här förslaget är dåligt – “uselt”, som Centerpartiet kallar det – med all säkerhet varit ännu högre. Alltså om allmänheten, väljarna, hade fått information om, och förstått hur förslaget helt strider mot hur lagstiftning normalt går till i Sverige hittills (Lagrådets kritik är mycket stark); hur man valt ut en grupp och särbehandlar den; hur orimligt dyrt det kommer att bli för svenska skattebetalare och vad det kommer att föra med sig när sedan länge vuxna män nu ska hanteras i samhället och ordnas skolplatser och bostäder åt, etc. Var finns skolplatser åt tusentals vuxna män? Var finns lärare? Och var finns bostäder? Och om allmänheten dessutom insett att oroligheter, bråk och slagsmål på skolor, narkotikabrott samt risken för sexuella ofredanden och andra sexualbrott ökar med en så stor extra population bestående av män mellan 20 och drygt 30 år från en helt annan bakgrund och kultur än den svenska, så hade nog motståndet mot det här förslaget med stor sannolikhet varit mycket högre.

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet samt Vänsterparitet och Centerpartiet plus en del kristdemokrater och en del liberaler kommer att pådyvla oss alla ett helt osannolikt beslut när de röstar för att låta 9000 afghanska män utan asylskäl och därmed utan rätt att vistas i landet få en möjlighet att, genom förtäckt amnesti, stanna här och försörjas och utbildas i Sverige. Verklighetsfrånvända och okunniga, många av dem teflonkostymklädda, politiker som är oförmögna att tänka längre än näsorna räcker visar med all önskvärd tydlighet sitt förakt för demokratiska spelregler. De tar sig rätten att frångå det som sedan urminnes tider varit rådande i Sverige: “Lagen ska gälla lika för alla”. Sverige som rättsstat demoleras och blir allt mer likt en “De Kortnästas Demokratur”.

Det här påhittet kommer att sluta riktigt illa. På många plan. Men det förstår inte de, som tar sig rätten att skapa det kaos och de konflikter och de kostnader som deras oförmåga att – som i andra nordiska och europeiska länder – hålla sig till sin egen utlänningslag kommer att få till följd.

© Vid ev citat ur texten, vänligen länka till originalinlägget.