Enligt Polisen på Åland var valborgsmässoaftonen lugn. Ur rapporteringen:

Vid Lumparlands skola konstaterades en paketbil framföras i en hastighet av 69 km/h, utanför skolområdet där högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h. Föraren delgavs interimistiskt körförbud och polisen utreder ärendet som misstänkt grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Hastighetsöverträdelser åtgärdades också med böter i Västernäs i Mariehamn, i Kulla Sund och tre fall på LV 2 i Jomala.

I Godby påträffades en mopedbil framföras i 70 km/h, och den fordonsbegränsade hastigheten för mopeder är högst 45 km/h. Föraren misstänks för olovlig körning samt fordonsförseelse.

En förare av en personbil i Jomala testade positivt i polisens narkotikatest och misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och även olovlig körning eftersom föraren saknade körrätt för att framföra personbil.

I Jomala påträffades även en personbil med en påkopplad lätt släpvagn, som var felaktigt lastad, vilket orsakade att släpvagnen framfördes otryggt. Släpvagnen vägdes, och konstaterades vara överlastad. Föraren av fordonskombinationen delgavs böter för båda förseelserna.

Kommentar: Min barndoms tre månader långa, skollediga somrar tillbringades på Åland. Det skulle inte vara så dumt att bo där idag, eller åtminstone tillbringa långa perioder där.

På Svenska Yle Arenan kan man se realityserien Ålands hjältar, åtta avsnitt. Bland annat om:

Sjöbevakningen hjälper en skärgårdsfärja som drabbats av ett tekniskt fel, men väl i hamn visar det sig att en besättningsman är kraftigt berusad.

Och:

Mats från sjöbevakningen utför gränskontroller när en passagerare som tidigare har blivit nekad inresa till Finland dyker upp igen. Nicolai på Ålandspolisen kommer tillbaka från semestern och larmas ut till en bilbrand.

Och:

Polisen Nicolai rycker ut till ett villaområde där det pågår en högljudd hemmafest med berusade minderåriga och kollegan Timo omvärderar ett beslut på grund av den rådande pandemin.

Klicka på bilden för att se en trailer.

 

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.