Klicka på textrutan för att läsa artikeln på Expressens sajt.

Kristdemokraterna Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson och Ingemar Kihlström, riksdagsledamot i justitieutskottet skriver i en debattartikel i Expressen bland annat följande:

Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar.

Kommentar: Ja, men inte bara korrekta ID-handlingar utan också att de kan visa att de har faktiska jobb som de har ansökt om samordningsnummer för att kunna utföra eller om samordningsnumret behövs och enligt lag får ges för något annat specifikt.

Vidare ur debattartikeltexten:

För det andra ska de samordningsnummer som utfärdas tidsbegränsas.

Kommentar. Bra och borde ha varit självklart från början. Korrespondens mellan en migga och mig den 26 augusti 2016, där miggan har skrivit sin text i ett svep och jag har svarat och kommenterat efteråt.

Kommentar: När miggan för drygt tre år sedan skrev:

Journalister och riksdagsmän med flera läser din blogg, men varför kommer då aldrig de skevheter i lagstiftning och praxis som du beskriver år efter år upp i gammelmedias rapportering?

så var det något jag också undrade över i början av min tid på den här sajten från att jag började skriva i maj 2005 och kanske fem år framåt. Men sedan snart tio år har jag inte längre undrat utan har bara konstaterat att det som miggor rapporterar om inte har något värde. Trots att de är de personer som verkligen vet vad som händer och hur det går till på deras beslutsenheter. Svensk kommer jag aldrig att förstå…

Till slut:
Det är bara att hoppas att det lyssnas mer på Hans Eklind och Ingemar Kihlström än det under ca 12 år (sedan 2007, då miggorna började berätta för mig och jag började återge deras berättelser) lyssnats/lyssnas på miggorna och mig. Men jag ska ärligt säga att det hoppet är svagt. Mycket svagt.

Läs också:
 Om samordningsnummerfusket och -bedrägerierna igen, väl kända sedan mer än ett decennium. – 8 december 2019.

 

© denna sajt. Vid citat ur eller annan användning av texter på den här sajten, vänligen länka alltid till originalinlägget.