Ibland – sällan – publicerar jag kommentarer från läsare och emellanåt publicerar jag texter av andra än mig själv under rubriken Be my guest.  Idag inkom det, från från en långtida läsare, ett mejl med en kommentar på välformulerad och korrekt svenska (det börjar tyvärr bli allt ovanligare idag), som jag väljer att publicera:

Apropå artikeln Om vår demokrati. Med Bamse, (2021-02-10) :

Vilken utmärkt text!

Jag ryser när jag tänker på hur dagens skolelever, däribland mina barnbarn, kan komma att utsättas för denna indoktrinering. Barn – och andra oskyldiga människor –som blir offer för ett sådant övergrepp borde ha rätt till offentligt finansierad avprogrammering under medverkan att människor med traditionell demokratisyn. Förhoppningsvis skall de kunna rädda våra elever undan övertron på “demokratiska förmågor” (sina egna och överhetens) och annat nyspråkligt trams som nitiska infantiliseringspedagoger söker tuta i dem.

Så typiskt att hela myndighets- och organisationssverige engageras i denna hysteriska kampanj.Den korporativa staten bygger sig allt starkare och den finner medarbetare (kollaboratörer) lite överallt. Var det någon som associerade till begreppet fascism? Ånej, bara traditionell socialdemokrati.

Så har vi alla dessa som “brinner för” saken, helt obekymrade om risken för självantändning. Man skall inte leka med elden! Nu ser de säkert sitt så kallade uppdrag som en “utmaning”: de vill ut och duellera – med väderkvarnar (= sina egna hjärnspöken och sina herrars grumliga tankefoster). Så går vår svenska klocka från (den äkta) demokratins välfärdsstat till demokraturens dystra dödgrävarelände!

 

© denna sajt. Vid ev. citat, vänligen länka till originalinlägget.