I Sverige är daltandet med unga grova brottslingar som begått brutala våldtäkter, förnedringsrån med rasistiska inslag (mot svenskar), bombdåd, dödsskjutningar, mord etc i världsklass. Sverige torde ligga i världstoppen just när det gäller att se mellan fingrarna hur grova brotten än är om förövarna är unga. I andra länder gäller:

If you’re old enough to do the crime
you’re old enough to do the time.

Med den svenska inställningen blir skötsamma, vanliga människor som vill leva i fred och trygghet lidande. Det begicks, bara som ett exempel, i genomsnitt 24 våldtäkter om dagen år 2019. Givetvis var inte alla våldtäktsmän unga (i Sverige daltas det med män och pojkar som är 21 år gamla och yngre), men alla som var under 21 kunde skratta åt lättheten att i Sverige få förnedra och skada flickor, kvinnor och – numera också vilket blivit vanligare – pojkar. Och om trenden i Sverige är det minsta lik den i de nordiska grannländerna där fakta tydligt redovisas, så är personer födda, och personer med föräldrar födda utanför Europa starkt överrepresenterade i de flesta typer av våldsbrott i förhållande till sitt antal.

Ur rapporten Brottsstatistik 2019 från Brå:

Under 2019 anmäldes 1.598.911 brott i Sverige

436.000 stöld- och tillgreppsbrott
290.000 brott mot person
83.900 misshandelsbrott

23.200 sexualbrott
8.820 våldtäkter inkl det nya brottet ”oaktsam våldtäkt” = drygt 24 våldtäkter per dag i genomsnitt; 24 våldtäkter (och dessa är bara de anmälda…) dag ut och dag in varenda dag på året.

Under den senaste tioårsperioden (2010–2019) har de anmälda våldtäkterna ökat med 44 procent (+2.620 brott). Anmälda våldtäkter mot kvinnor/flickor har ökat med 43 procent (+2.380 brott), medan anmälda våldtäkter mot män/pojkar har ökat med 58 procent (+237 brott).

Klicka på textrutan för att ta del av ett inslag i SVT.

Den pinsamma och för det egna folket ytterst skadliga svenska synen på grova bott – som mord, vilket måste sägas vara bland de grövsta brotten – blir mycket tydlig när man följer vad som sker i Danmark där unga män från Sverige står inför rätta och inga fingrar läggs emellan, ingen skulle komma på tanken att uttrycka sig så här som Sveriges dåvarande rikspolischef Dan Eliasson, gjorde i Sveriges Television i januari 2016:

Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauman han bär med sig?

Nej, rättvisan har sin gång. Kan man begå brott så kan man ta straffet för det. Något som är en självklarhet i hela världen. Utom i Sverige.

I det här sammanhanget minns jag att jag skrev om ett fall i Finland som uppmärksammades för knappt fem år sedan. Om det första rasistiska hatbrottet i Finland. Läs själva mina texter nedan. I Sverige kan ju inte en svensk utsättas för rasistiskt hatbrott oavsett hur mycket någon kastar rasistiska glåpord över offret, hånar honom för hans svenskhet och urinerar i munnen på honom …

Alltså:

•  Finland. Polisen: Det första misstänkt rasistiska mordet har utförts i Finland. – 3 november 2015. Ur texten:

Detta är alltså första gången som man i Finland misstänker hatmotiv i samband med ett mord. Det skedde i oktober 2014 i Vasa. En man promenerade på förmiddagen på Hovrättsesplanaden när en 16-årig man från Vasa kom fram till honom. Den unge mannen högg offret i halsen. Den svårt sårade mannen började gå mot köpcentret men föll ihop på marken. Den misstänkte gärningsmannen greps strax efter knivhuggningen.

Åklagaren har sett dådet som mord och att den unge romske mannen begått det som ett hatbrott mot mannen ur majoritetsbefolkningen. Åklagaren kräver att den unge mannen ska dömas till fängelse i 12 år för mord.

•  Finland. 12 års fängelse för 16-årig rom för rasistiskt mord. – 21 november 2015. Ur texten:

Nu har dom fallit och det blev som åklagaren hade krävt:

Den unge man som förra hösten högg ihjäl en annan man i Vasa döms i Österbottens tingsrätt för mord. Mannen har redan varit frihetsberövad i mer än ett år.

Den unge mannen var dessutom misstänkt på nio andra punkter. Det rörde sig om stöld, rån samt flera fall av misshandel och olaga hot.

Han döms på samtliga punkter och domen är tolv års ovillkorligt fängelse.

OBS! © denna sajt.