Det här är ju förödande för svensk ekonomi. Om vi tar programmerare, som Tayyab… Det saknas ju ungefär 30.000-60.000 programmerare i Sverige, samtidigt som man utvisar dem på löpande band från Migrationsverket.

Det säger chefsjuristen Fredrik Bergman, Centrum för rättvisa, i klippet från TV4 Nyhetsmorgon.

Klicka på text- och bildrutan för att se hela klippet med Tayyab Shabab och Fredrik Bergman.

Ingen har tvingat Migrationsverket att välja en absurt hård linje när det gäller fall där arbetsgivare av misstag, det vill säga uppenbart inte medvetet, gjort smärre fel, missat en försäkring, betalt 200 kr för lite i lön jämfört med någon höjning som skett för kollektivavtalsanslutna etc. Men i dessa fall verkets linje hårdare än granit.

I fall som rör väletablerade och starkt behövda invandrare, som försörjer sig och integreras och bidrar till samhället via skatter och på andra sätt, ges absolut ingen pardon om deras arbetsgivare (alltså inte de själva) missat minsta krona medan man, som alla vid det här laget vet, sväljer IS-terrorister och -sympatisörer, kriminella, asylbedragare, gatu”barn” som rånar och våldtar, allehanda illegala invandrare etc.

Det här är obegripliga, rentav sjuka prioriteringar som redan skadat och fortsätter att allvarligt skada Sverige.

Läs även min text:
•  Jag kan inte se att det i utlänningslagen står att en person ska utvisas för att en arbetsgivare begått ett smärre misstag eller för att lönen varit 4 kronor ”för låg” per dag i fem månader – 10 november 2016.

 

© denna blogg. Vid ev citat, vänligen länka till originalinlägget.