Klicka på textrutan för att läsa artikeln i Dagens Nyheter.

Ur texten:

Två afghanska medborgare som kommit till Sverige med ett evakueringsflyg från Kabul har anhållits av åklagare – misstänkta för att ha brutit mot återreseförbudet. Männen har tidigare utvisats från Sverige.
———-
De greps vid gränskontrollen på Arlanda när gränspolisen kontrollerade identiteten på de som anlände från Kabul. Polisen vill inte gå in på vilken typ av id-handlingar männen visade upp. Slagningar på deras uppgifter visade dock att männen dömts för brott och att de i samband med domarna utvisats från Sverige och belagts med återreseförbud.

Kommentar: Redan innan detta rapporterats är vi rätt många som har undrat vilka det är Sverige nu hämtar hit från Afghanistan. Hur många andra män som inte har här att göra har fraktats hit: kriminella, mördare, terrorister? Den som tror att den kan lita på Sveriges förmåga att skilja ut de ljugande och falska bedragarna – det gäller också personer som påstår sig ha jobbat för/med Sverige i Afghanistan när de inte gjort det – den är mer än lovligt naiv. Lika naiv som den svenska regeringen, det politiska toppskiktet, många handläggare på Migrationsverket och hundratals, kanske tusentals svenska “Afghanistan-aktivister”. Samt ett antal aktivistiska journalister.

Dagens Nyheter skriver också:

Det är okänt hur männen kommit ombord på evakueringsflyget.

Kommentar: Visst. Klart att det är okänt. Liksom alltså också hur många andra som på okänt sätt kommit hit. Artikeln avslutas med informationen om att “DN söker UD för en kommentar.” Och vad tror DN att UD vet? Vad tror DN att UD kan svara? Annat än nya floskler.

 

© denna sajt.