Klicka på textrutan för att komma till inlägget på Svenska Yles sajt.

Ur texten:

Sydöstra Finlands gränsbevakning grep i går en grupp bestående elva iranska män i Villmanstrand.

Männen hade tagit sig över gränsen från Ryssland via terrängen i torsdags, uppger Sydöstra Finlands gränsbevakningssektion. De greps i närheten av Villmanstrand i terrängen mellan Nuijamaa och Joutseno, misstänkta för riksgränsbrott.

Männen som är iranska medborgare har ansökt om asyl i Finland. Det har kommit fram i förundersökningen att gruppen fått hjälp från ryska sidan med att ta sig över gränsen.
———-
Gränsbevakningen började utreda händelsen efter ett meddelande från gränsmyndigheter i Viborgsregionen. Sydöstra Finlands gränsbevakning uppger sig fortsätta utreda fallet i samarbete med Ryska federationens gränsbevakningssektion.

Det rapportera också att:

Den 10 januari tog sig fyra personer olovligt över gränsen i Parikkala och även de har ansökt om asyl i Finland. Gränsbevakningen har stärkt bevakningen efter att personer börjat ta sig över gränsen via terrängen.

Biträdande kommendör Heikki Ahtiainen betonar att det inte finns orsak till oro.

– Vi har läget under kontroll, invånarna behöver inte vara oroliga.

I Parikkala säger invånare att gränsöverträdelser är att vänta, men de känner sig inte oroliga och har förtroende för gränsbevakningen.

I inlägget (länk i textrutan högst upp) finns också en kort video om vad invånarna i Parikkala tycker, undertextat på svenska:

Gränsbevakningsväsendet: