En socialtjänstanställd:

silhuett-manI min kommun har vi säkert haft 6-8 fall i år där mannen fått PUT och fått ta hit sin familj, men där mannen antingen bor inneboende med sex andra i en etta eller fortfarande bor kvar i sitt asylboende hos Migrationsverket.

Men skulle det inte finnas ett boende anpassat för familjen innan den tillåts komma till en anhörig i Sverige?

Jo tjena! Mannen, för det är ju oftast en man, är inte ens kommunplacerad men “vistelsebegreppet” går in och tar över när familjen kommer och vips så blev det kommunens ansvar att ordna boende och skola åt familjen! Ofta står de bara plötsligt där i vår reception och har papper med sig från Migrationsverket där det framgår att familjen får komma till Sverige.

Men hur svårt ska det vara att begära in ett kontrakt alternativt ett ägarbevis på lägenheten/boendet innan familjen beviljas inresa?

Vi har faktiskt exempel där mannen bott i anläggningsboende hos Migrationsverket och familjen ändå fått resa in!

I sammanhanget kommer jag att tänka på när en dåvarande kollega med utländsk bakgrund gifte sig med en landsmaninna och ville hämta hit henne. Då bodde han i en etta och fick avslag på första ansökan. Men eftersom han var tillsvidareanställd handläggare på ett statligt verk så gick han till det lokala hyresbolaget och två månader senare flyttade han in i en trea och en månad senare kom hans fru till Sverige.

Kommentar: Tänk själva och bilda er en egen uppfattning. Tycker ni att de allt fler lapptäckerierna på asylområdet som regeringen pytsar ut, fungerar?

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.