Klicka på textrutan för att komma till artikeln på Svenska Dagbladets sajt.

Hur gör Sverige med de tiotusentals, kanske rentav uppåt 100.000 personer som illegalt befinner sig här i landet?

Jag har flera gånger tidigare ställt den frågan men aldrig fått något svar. Bland annat gjorde jag det i just Svenska Dagbladet den 21 mars 2020.

Klicka på textrutan för att komma till artikeln på Svenska Dagbladets sajt.

Finns det någon beredskap kring vad som händer kapacitets- och säkerhetsmässigt när coronaviruset börjar spridas och resultera i smittobärande och insjuknade personer bland det okända antalet – utifrån myndigheternas uppskattningar kanske 100 000 – som vistas illegalt i Sverige? Och bland dem som är analfabeter och inte behärskar svenska och som det är svårt att nå med information om vad den här ytterst smittsamma sjukdomen innebär?

Jag har också frågat på Twitter. Och skrivit om det i olika sammanhang. Och pratat med många människor, även sådana som kan kallas “ansvariga” och som borde ta det ansvar de säger sig ha.

Varför ger regeringen inte besked om hur den har planerat för dessa oregistrerade eller avregistrerade utländska medborgare som befinner sig här? Ska de erbjudas vaccinering? För vår säkerhet borde de förstås vaccineras.

–  Vad kostar en dos?
–  Hur många extra skattemiljoner kommer den vaccineringen, om den ska genomföras, att kosta skattebetalarna?
–  Vilken prioritet kommer dessa personer ges, om de ska eftersökas (var?) eller kallas (hur?) till vaccinering?
–  Vilka ska eftersöka dem och förklara för dem på deras eget språk (!) att de erbjuds vaccinering?

Redan den 21 mars skrev jag på den här sajten så här:

Kommentar: Varför har detta inte talats om offentligt under alla de veckor som gått sedan epidemin blev till en samhällshotande pandemi? Här skiljer sig ju Sverige också starkt från sina nordiska grannländer, som inte har dessa stora mängder personer som inte utvisats eller som helt enkelt aldrig ens registrerats i Sverige. I gruppen ingår även tiggarna, de som i Sverige kallas “EU-migranter”, från främst Rumänien och Bulgarien, och som man här inte ens registrerar (vilket man gör bland annat i Finland, i enlighet med EU-bestämmelserna) och därmed inte vet vilka de är, var de befinner sig eller hur många de är.

Och idag kan jag återigen, som så många gånger tidigare, konstatera att Sveriges totala migrationshaveri får helt osannolika konsekvenser. Hur kan det få gå så illa att man i ett högteknologiskt så kallat civiliserat rättssamhälle hyser tiotusental människor som man inte har en aning om vilka de är, var de är, hur många de är. Man har, som de folkligt brukar heta, “noll koll”.

Någon sorts svar borde den regering, som nu och sedan sex år tillbaka är ansvarig (!) för migrationspolitiken – det vill säga det stora partiet Socialdemokraterna och det mycket lilla Miljöpartiet – kunna ge. Eller är det för mycket begärt?

Det är nio månader sedan jag första gången frågade… 

 

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.