Jag fick idag information från Riksdagen om att:

Av 3,7 miljarder (3700 miljoner) kronor för mottagning av asylsökande 2012, går 40 procent till endast 5 procent av dem som söker asyl.

40 procent, dvs ca 1,5 miljarder kronor går till kostnader för de faktiska och de påstått minderåriga asylsökande, som beräknas bli ca 3100 i år (källa: Migrationsverket – Aktuellt om… ensamkommande barn och unga män 2012). Varje ensamkommande påstådd och faktiskt minderårig kostar alltså Sverige ca 478.000 kronor år 2012. Nästan en halv miljon kronor i genomsnitt för var och en av de hitkommande ungdomarna som söker asyl och som alltså inte har – och kanske inte heller får – uppehållstillstånd här.

Eva Bergdahl, 96, som flyttade till sin son i Thailand, har av sitt eget land, Sverige, fråntagits en pension på 4.200 kr i månaden. Korrekt, sägs det. Och det kan mycket väl vara så att reglerna är så hemska. Men då måste de ju ändras! Det är direkt stötande att unga asylsökande från Afghanistan, Somalia (eller påstått från Somalia) och andra länder kostar tio gånger mer per månad än en svensk pensionär inte – alltså inte –  får i pension vid 96 års ålder! Det finns dessutom asylboenden som man av våra gemensamma medel betalar upp till närmare  16.000 kronor/dygn/person (!) för att hysa unga asylsökande! Det innebär att vi betalar lika mycket för sex timmars ”vård” av den asylsökande som Eva Bergdahl inte får i pension per månad… När det ser ut på det här sättet så går det inte att undvika – det vore rent felaktigt att ens försöka låta bli – att ställa en grupp mot en annan. För Eva Bergdahl är inte den enda svenska pensionären som inte i sin vildaste fantasi kan drömma om att få kosta ens en bråkdel av vad en minderårig asylsökande kostar.

Ur Upsala Nya Tidning – UNT den 2 mars 2012 under rubriken Noll koll i Sigtuna?:

Migrationsverkets bristande kontroll av ersättningarna har nyligen kritiserats av Riksrevisionen som pekar på flera uppenbara brister. Sigtuna kommuns ersättningsanspråk pekas i rapporten ut som ett särskilt graverande exempel. I deras ansökan om ersättning för tredje kvartalet 2011 slutade dygnskostnaden på 15.816 kronor per barn. En kostnad varken kommunen eller Migrationsverket tycks ha reagerat inför.

Den som tycker att den här fördelningen av skattemedel är rätt och rättvis, räcker upp en hand! Regeringen och riksdagen sitter redan med uppsträckta händer, det är ju de som, i folkets namn, har bestämt att det ska vara så här. Huruvida detta folk, som de säger sig företräda, också sitter och viftar ivrigt med händerna i luften är en annan sak. Folkets åsikt och vilja frågar inte de ”förtroendevalda” efter.

Till slut: Regeringens förslag till riksdagsbeslut gällande utgiftsområde 8 som är det utgiftsområde som rör migration finns i prop 2011/12:1. På sidan 7 finns nedanstående faktainformation – regeringens egna fakta, inte något som är gripet ur luften eller påhittat eller som någon ”tror” – om de totala kostnaderna som anslås för området migration 2012, d.v.s. drygt 9 miljarder kronor.

Jag poängterar, för undvikande av missförstånd, att detta är de pengar som staten anslår för kostnader för migrationen – det borde inte gå att missförstå men det finns ändå alltid de som vill blanda in annat och påpeka alla möjliga andra omständigheter och förhållanden. Detta är alltså – enkelt och rakt – den budget som regeringen lagt för migration 2012:

 

 

 

 

 

 

© Denna blogg. Korta citat tillåtna, inte hela texter. Och var vänlig länka alltid till originalinlägget här på bloggen.