Klicka på textrutan för att läsa artikeln i Dagens Nyheter, som borde ha skrivits för många år sedan.

Medierna, de som tidigare kallades ”gammelmedier” och som också kallas msm, det vill säga main stream media, har aktivt och hårdnackat vägrat rapportera om samhällsfenomen och därmed gjort sig medskyldiga till det krackelerade och porösa Sverige vi nu lever i. Inte med ett ord anger Dagens Nyheter att det har rapporterats om missbruket av samordningsnummer och identitets- och asylbedrägerier på många sajter, stora och små, i många år! Miggor och andra har här på denna sajt slagit larm; många andra seriösa sajter har också larmat. Men msm har i alla år låtsats att de inte sett det. Många journalister har läst och därmed vetat men har, i enlighet med den länge rådande smala politiskt korrekta åsiktskorridorsdoktrinen ansett att det är ”rasistiskt” att tala om sanning och fakta. De här msm-journalisterna har låtit politisk korrekthet gå före verklig korrekthet. Obehagligt, mycket obehagligt. Och ytterst ”ojournalistiskt”.

När Dagens Nyheter citerar Marit Murphy Handelsberg, civil utredare vid gränspolisen, ska man veta att man på den tidningen själva är med och delar på skulden för hur det ser ut i Sverige idag:

Vi har ett parallellsamhälle som bara växer och vi har tappat kontrollen över vilka som är här.

Att läsa:
•  En migga: ”Jag tror att de allra flesta människor anser att det är stötande mot rättskänslan att det är så lätt att lura svenska staten.” – 26 augusti 2016. Ur texten:

En migga: Jag tror att de allra flesta människor anser att det är stötande mot rättskänslan att det är så lätt att lura svenska staten. Jag har även stött på många fall där personer med tidsbegränsat UT fortsatt att arbeta, betala skatt osv utan problem. Diskussionen på Twitter med anledning av texten här på bloggen i går kokar ner till en fråga om samordningsnummer eller inte samordningsnummer. Man baxnar.

Det måste väl vara solklart för alla och envar att det är problematiskt att själva uppehållstillståndet saknar betydelse när man en gång fått ett personnummer eftersom andra myndigheter inte kontrollerar huruvida personen har uppehållstillstånd eller ej!

•  Lätt i Sverige för ”nyanlända” att begå identitetsbedrägerier – myndigheter och politiker tycks handfallna – 17 november 2017. Ur texten:

Här finns länkar till en bråkdel av vad som skrivits om identitets- och bidragsbedrägerier på den här sajten genom åren (2007-2016). Bland annat:

Borde inte samordning göras så att id-kort och körkort får samma slutdatum som det tillfälliga uppehållstillståndet? Och borde inte samordningsnummer, inte personnummer, ges till dem som inte beviljats permanenta utan tillfälliga uppehållstillstånd? I rimlighetens och kontrollmöjlighetens namn. Eller?

•  Att bedrägerier polisanmäls och får konsekvenser måste vara en självklarhet i en rättsstat – 25 juni 2017. Ur texten:

Här har det rapporterats och slagits larm om oegentligheter och bedrägerier på många områden i ett otal texter (den första från den 31 januari 2007) genom åren. Svenska myndigheter, politiker och medier har låtit det mesta passera och skattebetalarna har fått betala. Nedan långa lista på texter om olika sorters bedrägerier är långt ifrån komplett. Den innehåller bara en bråkdel (!) av alla larm som slagits genom åren men som till största delen verkar ha klingat ohörda. Att ens försöka drömma om vad alla bedrägerier begångna av hitkommande personer som sökt asyl genom åren går inte. Bedrägerier som så gott som hela samhället låtit bli att agera mot. Summorna måste vara så astronomiska att det knappt finns så många nollor i det matematiska systemet. De mänskliga nollorna i det svenska systemet däremot, de har låtit – och låter – bedrägerierna pågå.

Svenska journalister har inte gjort sitt jobb. Men de har nog slagit ner på dem som larmat (inte miggorna, inte den här sajten; den har bara förbigåtts med tystnad) och försökt smeta och kleta allehanda ytterst otrevliga och osanna etiketter på dem. Vilka etiketter borde nu kletas på dem som förtigit fakta i decennier? Inte alla journalister de senaste två, tre åren, många har öppnat ögonen, långsamt men säkert. En del av dem har gjort det i stark motvind, heder åt dem. Att bli utfryst av kollegor och bli kallad både det ena och det andra, kan inte ha varit lätt för dem som råkat/råkar ut för det. Heder åt dem för att de inte bara öppnade ögonen utan också öppnade för att rapportera sanningsenligt om enorma samhällsproblem (som en del envisas med att kalla ”utmaningar”…).

Men samtidigt har ju alltför många vägrat kalla en spade för en spade så länge att de knappt längre kan se med klara ögon och alert hjärna på fakta. Alltså fakta. Inte ”råttan i pizzan”-historier. Tillsammans med slöa och/eller fega och/eller lata och/eller oengagerade politiker bär de skulden för Sveriges förfall. Det går inte att komma ifrån, hur de än vänder och vrider på sig, alla i dessa kategorier som snömosat i så många år. Än en gång: Skäms!

Klicka på textrutan för att läsa den ovanliga texten på Expressens sajt.

Men jag glömmer aldrig hur Ann-Charlotte Marteus, ledarskribent i Expressen, hade kommit till insikt och den 12 februari 2015 bad om förlåtelse i en oförglömlig och föredömlig text, som jag gärna länkar till och citerar ur:

Jag var med och byggde den korridor som har förhindrat en konstruktiv debatt om migration och integration.

Uppdraget för mig som korridorarbetare var tvåfalt. För det första att varna för SD och skälla ut alla de bonnläppar som funderade på att rösta på partiet. För det andra att slå ner stenhårt på debattörer som använde uttryck som på något sätt kunde normalisera SD:s problembeskrivning; attackera varenda jävel som använde ord eller fakta som på något sätt kunde tolkas som rasism eller glidningar mot rasism. Eller eventuella förstadier till glidningar mot rasism.

En förbehållslös text där journalisten, skribenten rannsakar sig själv på sällan skådat sätt bland hennes gelikar. Texten avslutas:

Men priset blev högt: självcensur på bred front, rädsla för att undersöka verkligheten förbehållslöst, minskad tilltro till argumentens makt. Och som resultat en fördummad offentlighet, moralfebriga politiker och samhällsproblem som borde ha uppmärksammats och åtgärdats för länge sedan.

Det blev en dyr korridor.

Läs hela texten! Och skärp er, två decennier försent, ni journalister och politiker som fortfarande snömosar. Folket går inte på ”vi såg det inte komma” och ”vi har varit naiva”. Den som tror det är direkt obegåvad.

© denna sajt. Vid citat eller användande av något ur texterna på sajten, vänligen länka till originalinläggen.