En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Efter att inlägget Val 2018. Vilka ”ensamkommande barn” talar Migrationsverket om? Det finns inga ”ensamkommande barn”, inte ett enda, som är tänkt att omfattas av den här så kallade gymnasielagen! Den handlar ju uttryckligen enbart om dem som har fyllt 18 år. publicerades tidigare idag, den 5 september, utspann sig följande Twitter-konversation mellan Migrationsverkets kommunikationschef Fredrik Bengtsson och mig. Jag publicerar den här i sin helhet.

Så ser Twitter-konversationen ut. Fredrik Bengtsson, Migrationsverket, reagerade, jag svarade. I slutet gav han några synpunkter som jag låter vara okommenterade. Jag har skrivit det jag har skrivit i min förra text (se länk i början) och i mängder av texter tidigare. Där framgår tydligt vad och hur jag tänker och vad utlänningslagen säger. Här får Migrationsverkets inställning avsluta inlägget.

Tack till Fredrik Bengtsson för att han reagerade och för att han twittrade, rakt och tydligt.