Klicka på textrutan för att lyssna på inslaget i SR P4.

Notera rubriken.

Det talas om “hoten från SJ”! Men det är knappast SJ som “hotar” med någonting, det är ju helt andra element som “hotar”. Vad SJ gör är ju att de meddelar att de överväger att sluta stanna i Kumla på grund av det säkerhetshot i form av “allvarliga ordningsproblem” som pågår där.

Lyssna på svamlet i detta inslag! Här framkommer samma inställning till “stök” – som här är så allvarligt att SJ alltså överväger att inte alls stanna vid stationen – som i många skolor, där “stök” inte heller åtgärdas utan alla andra, alla “icke-stökiga” blir lidande medan de “stökiga” får härja vidare.

Inte undra på att det går utför i Sverige med den inställningen.

Av det här inslaget förstår man att det kan komma att bli så att inga passagerare som vill stiga på eller av i Kumla, får göra det för att “personer” “stökar” vid stationen. SJ kallar det “allvarliga ordningsproblem” och kan komma att sluta stanna i Kumla. Kommunstyrelsens ordförande i Kumla, Katarina Hansson (S) uttalar meningslösheter som:

Ett brett arbete pågår för att öka säkerheten. Med gemensamma krafter ska vi kunna förändra det.

Svamlandet fortsätter. Tomma, meningslösa ord. Och “stöket” fortsätter, tillåts fortsätta. I Kumla som på oräkneliga andra ställen i Sverige. Och alla “stökiga personer” vet att inget konkret kommer att stoppa dem och att de kan fortsätta härja så mycket de vill. Och skulle någon i Kumla ändå, mot all förmodan, gripas för sitt “stökande” (som SJ  ser som så allvarligt att de inte vill stanna vid stationen) så händer ändå ingenting om personen är en vuxen person mellan 18 oh 21. Han döms möjligen samhällstjänst. Om ens det.

Sveriges menlösa och oansvariga valspråk tycks vara:

Ur led är tiden och vi kan inget göra åt det.

 

© denna sajt. Vi d ev. citat, vänligen länka till originalinlägget.