Kort lägesrapport från världens främsta bananmonarki:

Wanja fick vindsvåning av facket: ”Jag har inte bytt lägenhet som anställd av facket”.  Nä. nä, men hon är anställd av facket! WLW klantar vidare i det samhälle hon och det parti hon stöder vill göra klasslöst och jämställt med lika villkor för alla (utom för henne själv och pamparna i LO och det parti de stöder)…

Höga S-politiker är emot RUT-avdrag, bland annat med argumentet: ”Det är bara för rika”, men använder sig gladeligen av avdraget själva. Läs t.ex. artikeln Hycklareliten.

Vänsterpartiets partiledare är emot friskolor (för andra än hans barn), emot privat vård och gräddfiler i vården (men inte när det gäller honom själv) och gillar inte bostadsrätter (utom när han själv kan göra en rejäl vinst när han säljer sin bostadsrätt). Läs Lars Ohly sålde lägenheten – inte nöjd med vinsten.

Moderaterna ska klä sig som folk och använda vissa ord men undvika andra i enlighet med deras Guide till nya moderaternas utseende som reglerar precis allt med sin nästintill sjukliga precision och dödar människors egna initiativ, kreativitet och personlighet.

Några exempel ur Firma Moderaterna AB:s uppförandemanual:

Vårt bildmanér är framtaget för att skapa en dokumentär känsla och människan är mittpunkten för bilderna. Det är människan som man ska komma nära, förstå och relatera till. Personen på bilderna ska skapa stark kontakt med mottagaren genom att titta rakt in i kameran med ett uttryck som berör.

Och:

Ord som de nya moderaterna använder:
förbättra, undersköterska, det ska löna sig att arbeta, fler människor i arbete, de som tjänar minst, mångfald, människor får bestämma själva, enskilda företag eller enskilda aktörer, nya jobb, människor som saknar jobb, människor, utanförskap

Ord som de nya moderaterna inte använder
förändra, offentliganställd, sänka ersättningsnivån, tillväxt, låginkomsttagare, privatisering, välja själva, privata företag, riktiga jobb, arbetslösa, individer eller medborgare, segregation

Svenska politiska partier (absolut inte bara M!) liknar allt mer sekter som samtidigt är som företag där partisekreteraren är verkställande direktör och partiledningen är styrelsen. Ann Mari Pålsson, riksdaglsedamot, säger:

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin men fungerar inte bra. Den har tömts på hela makten.

Ann Mari Pålsson är inte ensam (och det är inte bara Moderaterna som styr sina politiskt aktiva med järnhand), svenska riksdagsledamöter är inte självständiga och fria, de är mycket hårt styrda av sina ”chefer”. Och de lyder!

När det gäller asyl-och migrationsområdet har alla svenska regeringar haft stora problem med att vara tydliga med att den som beviljats uppehållstillstånd snabbt ska lära sig språket och det svenska samhällssystemet. De har också haft stora problem med  att vara tydliga med att den som inte beviljats uppehållstillstånd lika snabbt ska lämna landet och inte bli kvar i Ingenmansland med svartjobb och kanske också kriminalitet om följd.

Politikerna med sina opinionsfingrar i luften och sin enorma skräck för att ses som ”främlingsfientliga” har inte varit tydliga och inte klarat att stå upp för att det finns lagar som reglerar invandringen till Sverige. På det här området har dock den nuvarande regeringen med migrationsminister Tobias Billström som ansvarig, varit bättre och tydligare än tidigare regeringar och migrationsministrar. Det är främst media – men också okunniga politiker – som är ”bovarna” eftersom de inte tycks inse att alla lagar som stiftats av regering och riksdag ska följas, också utlänningslagen och de beslut som fattas av relevanta myndigheter och domstolar. (Exemplen är oräkneliga och det går inte att länka till ens en bråkdel av dem, men läs bl.a. på denna blogg under kategorirubriken Asyl&Migration)

Flera lägesrapporter följer…

© Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.