Klicka på text- och bildrutan för att komma till artikeln på Hufvudstadsbladets sajt.

Ur texten:

När beslutsfattare hos Migrationsverket, Migri, och domare i förvaltningsdomstolen kommit fram till att en person inte når upp till lagens kriterier för skydd eller flyktingstatus, då måste beslutet respekteras. Många välvilliga människor reagerar nästan enbart känslomässigt och har ingen aning om vilka uppgifter och vilken dokumentation myndigheterna har haft tillgång till och grundat sina beslut på. Ofta behärskar dessa personer inte heller utlänningslagen. Att då gå till storms över hur ”omänskliga” de är på Migri eller hur felaktigt ett beslut är utan att ha alla de fakta myndigheten har, är fel.

Och en genuint och starkt menad uppmaning:

Vad man än gör i Finland så bör man inte ta efter Sverige på någon enda punkt. Följ svenska medier och bloggar för information, det är ingen vacker bild som framträder av Den Humanitära Stormakten.

Kommentar: Uppmaningen att inte ta efter Sverige omfattar givetvis också landets inställning till att människor tagit sig in i landet och helt enkelt bara stannat där (okontrollerad invandring). Utan att söka asyl, utan att registrera sig. Svensk polis har själv uttalat att “lika många som sökte asyl, det vill säga som registrerade sig, lika många vandrade rakt in i landet utan att anmäla sig eller registrera sig någonstans. Men i stället för att utvisa dem som olagligt tagit sig in i landet, ordnades det inkvartering för dem och hjälptes tusentals av dem norrut så att de kunde ta sig från Sverige till Finland och Norge… Svenska SJ – Statens Järnvägar – lät dem till och med resa “gratis” på tågen. Många blev också kvar – tiotusentals människor – i det parallella skuggsamhälle som inte längre “håller på att växa fram” i Sverige utan redan är ett faktum.