Klicka på textrutan för att läsa hela texten.

Kort utdrag:

För att omfattas av bestämmelserna måste flera krav vara uppfyllda. Bland annat måste man ha ansökt om asyl i Sverige, vara i åldern 17–25 år och studera på gymnasienivå. Ytterligare villkor måste vara uppfyllda.

– Det kan vara svårt att förstå om man omfattas av lagen eller inte. Vi arbetar för fullt med att ta fram information, säger Anna Lindblad.

Ovanstående information lämnads av Migrationsverket den 24 maj, sju dagar innan den märkliga och snåriga lagen träder i kraft.

Läs Migrationsverkets svar på frågor om gymnasielagen. (Uppdatering 2 oktober 2020: Informationen/svaren är uppdaterade flera gånger efter att den ursprungliga informationen skrevs den 27 maj 2018, fyra dagar innan den nya märkliga och snåriga lagen trädde i kraft.

Jag påpekade för en migga:

Jag ser att ni är förberedda!

Miggan svarade den 29 maj, två dagar innan den nya, märkliga och snåriga lagen träder i kraft:

Nej. Vi är inte alls förberedda. Det kanske är en plikt för var och en av oss att läsa den här lagen, men ingen av oss har orkat.  Vi är fullt upptagna med att avgöra ärenden från 2015.

Varenda vecka pressas vi på hur många beslut vi kommer att fatta och hur vår prognos kommer att stämma överens med vad vår ledning lovat regeringen. Dessutom tävlar olika regioner mot varandra. Det är extremt lätt att fatta positiva beslut utan någon djupare motivering.  Det är jättejobbigt att skriva ett avslagsbeslut för en familj vars nära släktingar fick tillstånd av samma skäl men som vi – och även domstolen – bedömt inte håller…

Jag förstår inte längre vad vi ska göra.

Samtidigt uttalar alltså Anna Lindblad, expert vid Migrationsverkets rättsavdelning att:

Migrationsverket är redo att börja fatta beslut i berörda ärenden.

Vem ska man tro på, tro på tro på när
tro på när allt är så här?
Thomas Di Leva

© denna sajt. Vänligen länka till originalinlägget vid ev citat.