En god man (numera före detta god man) som skrivit här ett antal gånger tidigare genom åren, har satt sig vid tangentbordet och skickat några rader med anledning av de generösa gummiparagraferna kring begreppet “humanitär skyddsgrund” inom och Centerpartiets nya svek när man borde försöka få till en rimlig ordning i ett land som inte klarar fler migranter.

Vad vet egentligen Annie Lööf?

Med dämpat sinnestillstånd läser jag den senaste texten som du publicerat: Centerpartiet slår rekord i falskhet, om Centerpartiets senaste ställningstagande i migrationsfrågan.

Jag hade inte väntat mig något annat än svek och krumelurer från en partiledare som Annie Lööf. Hon talar om personer med “stark anknytning till Sverige”. Hon talar som om alla utomeuropeiska personer har “stark anknytning” till Sverige genom att befinna sig innanför landets gränser. Vad vet hon om deras “anknytning till Sverige”?

Hon säger också att de –  de “ensamkommande” – “står arbetsmarknaden nära”. Sedan när då? Och var någonstans står de “arbetsmarknaden nära”? Vad vet hon om det överhuvudtaget?

Jag har inte träffat mer än högst en handfull av de över tjugo uppdrag som god man som jag har haft för ensamkommande unga män, som har en fast anställning idag. Och då avser jag personer som kom år 2010! Annie Lööf säger att de “levt laglydigt”. Vad vet hon om det? Om vi ska tro statistiken så visar den väl motsatsen?

En sak är säker. Jag har aldrig röstat på – och kommer aldrig någonsin att rösta på – Centerpartiet! Med eller utan Annie Lööf.

Kommentar: Inte mycket att tillägga. Att hälla vatten på en gås* är inte särskilt produktivt.

*För den som inte känner till det svenska idiomatiska uttrycket “Att hälla vatten på en gås” så betyder det att man försöker övertyga en person som är totalt blockerad för argument. Vatten rinner av personen som vattnet rinner av en gås, vars fjäderdräkt är vattenavvisande.
© denna sajt.