Nu (lördag 29 juli på eftermiddagen) surrar polishelikoptern åter över Södermalm. För två dagar sedan, den 27 juli, flög en polishelikopter under lång tid fram och tillbaka över våra hus på Södermalm. Jag frågade då polisen i vårt område varför och fick snabbt svar:

Och nu, lördag den 29 juli, tycks stora resurser åter sättas in för att hitta dessa så kallade “barn” som rånar, våldtar och stjäl. Det är ju bra – och självklart i en rättsstat – att man försöker gripa våldsverkare som dessutom, i dessa fall, är personer utan några skäl att vistas i landet. Men vad är meningen med att hitta dem när de sedan släpps ut på gatan att fortsätta råna gamla och stjäla och överhuvudtaget leva fullständigt laglöst i vår stad?

Klicka på textbilden för att förstora den och läsa texten. Jag hittade tyvärr inte artikeln på nätet och kunde därför inte länka till den. Ur texten:

Socialtjänstens larm: 200 gatubarn i stan

Gatubarnen blir allt fler och allt yngre. Men polisen och socialtjänsten har i nuläget inte tillräckliga verktyg för att kunna få bort barnen från gatan.

Kommentar 1 till texten i Södermalmsnytt nr 30: “Gatubarn”? Hur vet man att det handlar om “barn”? Ofta påstår dessa personer att de är antingen under 15 år för de vet att de då i Sverige kan göra precis vad som helst, till och med mörda, utan att få någotsomhelst straff. Många påstår att de är under 18 år då ev straff också är nästintill skrattretande och inget som gör att de avhåller sig från brott. De har inga id-handlingar, svenska myndigheter gör sällan åldersbedömningar; säger en 22-åring att han är 13 år gammal så är han det och då är han ett “barn”. Det är en ytterst märkligt och oförklarlig hållning som inte på något sätt är acceptabel.

I fallet med den grova gruppvåldtäkten vid Fåfängan påstod sig samtliga marockanska gärningsmän vara “barn” och undgick helt straff. Man kan bara tänka sig vad de tänkte om de korkade svenskarna och hur det bekräftade för dem “att i det här idiotlandet kan vi göra precis vad vi vill”. Sedermera kom det ju dock fram, det som de flesta redan kunnat konstatera med egna ögon, att alla dessa våldtäktsmän inte var “barn”

Klicka på textrutan för att läsa artikeln från den 22 juni 2016. Kort ur texten, som bör läsas i sin hehet:

Fyra killar, utan identiteter, utsatte en kvinna för en brutal gruppvåldtäkt på utkiksplatsen Fåfängan i Stockholm i höstas. En sitter på sluten ungdomsanstalt medan en annan sitter häktad för ett annat brott. En tredje har släppts ut och en fjärde ansågs vara barn och åtalet ogillades.

Men:

Expressen har rapporterat om flera rättsfall där de misstänkta har saknat säkra identitetsuppgifter. Ett av dessa fall gäller 17-åriga Julia, som blev knivskuren av en kille efter att hon sagt nej till hans sexuella inviter. Tingsrätten dömde som om gärningsmannen vore 16 år, till ungdomsvård. Hovrätten dömde annorlunda – som en vuxen person som hade fyllt 21 år och straffet blev ett och ett halvt års fängelse och utvisning.

Och vidare om männen som i grupp våldtog en kvinna vid Fåfängan:

Fyra killar turades om att våldta kvinnan vid det provisoriska tältlägret – medan hon hörde skratt från andra personer som blev vittnen till vad hon utsattes för.

Killarnas fingeravtryck skickades till Europol och det blev träff på ett tiotal olika alias, mellan 13 och 33 år, från tysk och norsk polis.

Kommentar 2 till texten i Södermalmsnytt nr 30: Hur många ska de bli innan de verktygen tas fram? 400? 4000? Dessa personer är med allra största sannolikhet till nästan 100 procent personer som inte ska vistas i Sverige överhuvudtaget. Många är knappast heller barn, men även om några är under 18 år så har givetvis inte de heller laglig rätt att vandra rakt in i Sverige och börja begå brott. Tyvärr lever Sverige inte upp vare sig till sina egna lagar, till sin skyldighet att värna om sina egna medborgare eller till någon av alla de fina värdegrunder som varje liten och stor myndighet håller sig med nuförtiden. Det är ju därför inte konstigt att dessa och andra kriminella personer söker sig hit och inte stannar i andra EU-länder.

Klicka på textrutan för att läsa hela artikeln.

I Stockholm Direkt berättas den 27 juli:

I söndags kväll blev också en äldre kvinna rånad på sin guldkedja av två yngre män på Katarina kyrkogård. I måndags vid lunchtid inträffade även ett rånförsök i närheten av Björns trädgård på Södermalm. Två yngre män ska då ha hjälpts åt för att slita av en halskedja från en äldre kvinna.

När de här så kallade gatubarnen eventuellt lämnar in asylansökningar för att kunna uppehålla sig här “lagligt” ett tag ska Migrationsverket i en snabbprocess besluta att avslå ansökningarna såsom varande “uppenbart ogrundade”. Eller har man på Migrationsverket glömt bort att snabba beslut kan och ska fattas just i sådana här fall? Det görs i grannländerna där lagstiftningen är mycket lik den svenska…

Att läsa. Tråd från Twitter (här är bara början, klicka på text- och bildrutan för att läsa alla inlägg:

 

© denna sajt. Vid ev kort citat, vänligen länka alltid till originalinlägget.