Det kom ett mejl. Det som sägs i mejlet pratar väldigt många om. Att ignorera svenskar som byggt upp sitt land och göra så att de känner sig trampade på, är inte sunt. Så gör inget land. Inget normalt, civiliserat land som kallar sig rättsstat och demokrati. 

Jag har frågor jag egentligen ska ställa till SKL efter att deras chefsekonom Annika Wallenskog sagt att allt fler kommuner måste höja skatten. En orsak ska vara “den åldrande befolkningen”. Samma ramsa här i min lilla stad. Däremot ska man inte höja skatten här. Än. De törs inte, många har tydligen röstat på Sverigedemokraterna som gått framåt i kommunen, utöver Centerpartiet som är starka.  

Hur detta kan vara en nyhet för kommunerna? Vi som nu är äldre, vi som hela våra liv bott och arbetat i landet, vi har helt plötsligt blivit en belastning i vårt eget land. Vid varje löneutbetalning till oss har arbetsgivaren avsatt pensionsmedel som tagits från intjänad lön för just kommande pension. Räcker inte de avsättningarna?

Eller har det att göra med att många som kommit hit från andra länder är sjuka, äldre och aldrig kan skaffa sig ett arbete på öppna marknaden och för resten av sina liv kommer att leva på försörjningsbidrag, eller som vi sade förr: socialbidrag. 

Man säger inget om den befolkningsökning som skett. Jag tror man nämnde att det föds många barn. Men inte av oss, väl? Vilka rör det sig om då? Hur ser befolkningsunderlaget ut i olika kommuner? Andel äldre, nyanlända, icke arbetande, EU-medborgare som tigger (fast boende här i vår lilla stad) och de som ska rädda välfärden? 

Som äldre känner jag mig som en belastning i mitt eget land efter ett liv som laglydig och skattebetalare.  

Jag funderar på att ställa tydliga frågor till SKL och begära ut statistik på befolkningsunderlag kommun för kommun för att se vad som hänt nu plötsligt.

Man kanske har varit naiv…

Kommentar: Ingen.

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.