Jag skrev om den märkliga och, i mitt tycke, helt onödiga (de finns lagar som ska följas…) myndigheten Diskrimineringsombudsmannen, DO, på Newsmill och här, på bloggen. Så här skriver Gustaf Blomgren i NorrbottensKuriren den 8 september:

NorrbottensKurirenDiskrimineringsombudsmannen kom till Luleå och anordnade konferens. Bland annat bjöds på film med spelade exempel från arbetslivet, och publiken fick skratta igenkännande åt den löjliga, diskriminerande chefen (som självklart var vit, medelålders man).

DO Katri Linna berättade att hon ser hoppfullt på den svenska medborgarrättsrörelse som nu tar form, med antidiskrimineringsbyråer som poppar upp lite varstans. Hon nämnde dock inte Centrum för rättvisa, en organisation som gör en stor insats för att tillvarata individens rätt, till exempel gentemot högskolor som sorterar bort folk i både jämlikhetens och jämställdhetens namn.

I Sverige arbetar staten tydligen både mot och för diskriminering.

Till regeringen: Lägg ner den här myndigheten snarast och spara 93 miljoner skattekronor som kan användas till viktigare och mer behjärtansvärda sätt! Lagen mot diskriminering finns ju kvar, det är den här ”militanta” myndigheten som inte behövs.