Regeringen överlämnade proposition med förslag till ändring av utlänningslagen till riksdagen idag, den 17 oktober 2024.

Regeringen vill att uppehållstillstånd på grund av arbete ska knytas starkare till arbete och att kontrollen efter inresan ska systematiseras. I propositionen beaktas bland annat de långa tiderna för rekryteringen av specialsakkunniga. Samtidigt förbättras utlänningars möjligheter att hitta ett nytt jobb inom branscher med riksomfattande brist på arbetskraft.

Arbetsminister Arto Satonen. Foto: Lauri Heikkinen, statsrådets kansli.

Arbetsminister Arto Satonen:

Arbetstagarens trygghet ökar när tiden för att söka arbete baserar sig på en lag. Lagförslaget motsvarar de övriga nordiska ländernas linje, och en skyddstid på minst tre månader kommer att införas i alla medlemsländer i EU under de närmaste åren.

Personer som arbetar i Finland med uppehållstillstånd på grund av arbete föreslås få tre månader på sig att hitta ett nytt jobb, om deras anställningsförhållande upphör i förtid. Om de inte hittar ett nytt jobb och om det inte längre finns någon annan grund för att vistas i landet, ska sådana personer enligt förslaget lämna Finland.

Följande grupper ska, i stället för tre månader, ha sex månader på sig att hitta ett nytt jobb:

–  specialsakkunniga (inklusive innehavare av EU-blåkort)
–  alla som har haft uppehållstillstånd på grund av arbete i Finland i över två år
–  personer i ledningsuppgifter på högsta nivå eller mellannivå i företag
–  utstationerade experter och chefer som flyttas inom företaget.

Arbetsminister Arto Satonen förtydligar:

Arbetslöshetsregeln gäller dem som har arbetsrelaterat uppehållstillstånd. Den gäller inte till exempel dem som har permanenta tillstånd eller tillstånd som grundar sig på familjeband eller EU-medborgare, internationella studerande eller forskare. Också i fortsättningen måste utlänningar lämna Finland när tillståndets giltighetstid upphör, om det inte finns någon ny grund för att vistas i landet. Skyddstiden betyder således inte att de kan vistas i Finland en längre tid än vad som angetts i uppehållstillståndet.

Övervakning av att lagar och regler följs efter inresa är ansvarsfull politik, säger arbetsminister Arto Satonen:

Övervakningen kommer att utökas genom automatisering, och det kommer att vara klart för alla vilka reglerna för fortsatt vistelse är.

Det är redan idag möjligt att återkalla uppehållstillståndet om anställningsförhållandet upphör. Det är dock inte reglerat i lag hur länge en person kan vara arbetslös innan tillståndet återkallas. Arbetsgivaren ska i fortsättningen inom 14 dagar från det att arbetet har upphört underrätta Migrationsverket om anställningsförhållandet upphör i förtid för en person som vistas i Finland med uppehållstillstånd på grund av arbete. Arbetsgivaren ska underrätta Migrationsverket.

Till sist konstateras att:

Syftet med regeringens ändringar i uppehållstillståndet för arbetstagare är att främja tillgången till arbetskraft inom de branscher som har brist på arbetskraft och att förbättra de utländska arbetstagarnas möjligheter att sysselsätta sig igen.
———-
De branscher som har brist på arbetskraft ska fastställas i en förordning av statsrådet en gång om året från och med sommaren 2025. Den utökade arbetsrätten ska endast gälla uppehållstillstånd för arbetstagare, eftersom det alltid beviljas för en bestämd bransch. Skyddstiden vid arbetslöshet och de övriga föreslagna ändringarna ska däremot gälla alla arbetsrelaterade uppehållstillstånd.

Ändringarna föreslås att träda i kraft den 1 april 2025.