Tidigare veckorapporter från Migrationsverket (MIG) som publicerats på bloggen kan läsas här: vecka 52-2015vecka 01-2016, ( rapport för vecka 02-2016 saknas),  vecka 03-2016 och vecka 4-2016 (rapport för vecka 05-2016 saknas).

Vid läsning av nedanstående uppgifter, notera att Migrationsverket av någon anledning emellanåt anger siffror för vecka 5 i denna veckorapport för vecka 6.

MIG veckorapport v 6 2016I Migrationsverkets veckorapport 06-2016, berättas bland annat:

 

Uppdatering Turkiet och Grekland v 6 2016

Kommentar: Det är som en tsunami som inte går att stoppa. Alla siffror, alla uppgifter, motuppgifter, alla nya regler, förändrad praxis – all denna oreglerade, okontrollerade invasionsliknande inströmning av människor från mängder av länder till EU. Varav enligt uppgift långt ifrån alla, om ens en majoritet, har asyl- eller skyddsskäl (men troligen ändå ett ganska stort antal), utan kommer för att de tror och hoppas att de ska få ett bättre liv här, för att de söker ”gratis” utbildning, sjukvård och operationer och även för att etablera terrorceller i Europa. Och det är bara att vandra in…
Uppdatering västra Balkanrutten v 06 2016
Kommentar: Förfalskade handlingar med byte av identitet och till och med nationalitet  Europa har ingen som helst aning om vilka människor som finns här. Absolut ingen som helst kontroll. Ingen vetskap om hur många falska ”syrier”, ”afghaner” och ”irakier” som tar sig in i EU-länder.
”De migranter som saknar resehandlingar, påträffas med falska handlingar eller lämnar osanna uppgifter om sin nationalitet/identitet kommer inte att tillåtas inresa vid gränsen”, sägs det. Men det är alldeles för sent och alldeles för osäkert.

Norden och närområden

Norden och närområden v 06 2016

Kommentar: Att Migrationsverket kallar Danmarks lag som handlar om att asylsökande, som har egna medel ska betala för sig, för ”smyckeslag” är inte värdigt en statlig myndighet.
Vad ska Migrationsverket då hitta på att kalla den lag som gäller i Finland: att de asylsökande som har egna medel ska betala för sig? Vet Migrationsverket ens om att en sådan lag finns i Finland? Om inte så kan den som vill läsa om den här:
Finland. Om en asylsökande har egna tillgångar beviljas mottagningspenning till ett mindre belopp, eller inte alls.

Tyskland

Tyskland v 06 2016Kommentar: Färre ”ensamkommande barn” – som Migrationsverket envisas med att kalla ensamkommande, påstått och faktiskt minderåriga asylsökande – kom till Tyskland (80,6 miljoner invånare) under 2015 än till Sverige (9,6 miljoner invånare. Till Sverige kom under 2015 35.369 asylsökande som sade sig tillhöra denna kategori.

MIG uppföljning v 05 ensamkommande

Kommentar: Märkligt nog är dessa siffror från vecka 5, trots att det handlar om en veckorapport från vecka 6… I tidigare veckorapporter har samma veckas uppgifter angetts, genomgående.

Uppdatering Syrien

MIG uppdatering Syrien v 6 2016Kommentar: Antalet hitkommande från Syrien ökar igen, även om ökningen inte är stor. Se tidigare veckorapporter via länkar som finns i början av det här inlägget.

 

 

 

 

Uppdatering Afghanistan

MIG Uppdatering Afghanistan v 6 2016Kommentar: Antalet hitkommande från Afghanistan ökar också, även om ökningen inte heller därifrån är stor. Dock har antalet minderåriga asylsökande minskat – men även här anges,siffror för vecka 5 i veckorapporten för vecka 6…  Se tidigare veckorapporter via länkar som finns i början av det här inlägget.

 

 

 

 

 

 

Uppdatering Irak

MIG Uppdatering Irak v 6 2016Kommentar: En ökning också av hitkommande från Irak. Och siffrorna gäller återigen vecka 5, i en veckorapport med titeln Veckorapport 06-2016.
MIG Förväntad utveckling v 6 2016Kommentar: Ingen.

 

 

 

© denna blogg.
Den som uppskattar den information som ges på den här bloggen, som kräver
tid och kunskap att sammanställa och publicera – får gärna lämna ett bidrag.
Till exempel med 1 krona om dagen, 30 kronor i månaden:

Buy Now Button    Swish bankgiro


Abonnera