Skärmavbild 2016-02-15 kl. 11.53.16

Läs först En kommunledning har att, i första hand, se till sin kommuns och sina kommuninvånares bästa.

Ur brevet från Österåkers kommun till Migrationsverket, med rubriken Ensamkommande barn. Begäran om jämnare könsfördelning:

För att uppnå en jämnare könsfördelning och anamma ett jämställdhets- och genusperspektiv även i mottagandet av nyanlända, vill vi med detta brev framställa en begäran att vid eventuellt fortsatt behov av anvisning av ensamkommande enligt avtal, ska ensamkommande flickor, anvisas till Österåkers kommun.

Vidare vill kommunen inte bli tagen på sängen av plötsligt neddimpande, helt okända asylsökande unga och skriver därför att:

Vi vill samtidigt med vår begäran också hemställa om uppgifter från Migrationsverket rörande namn, ålder samt nationalitet på dem som fortsättningsvis ska komma till kommunen, senast tio dagar innan ankomst.

Kommunen är tillmötesgående och anger också:

Sett mot bakgrund av ovanstående ställer Österåkers kommun sig positiv till att från och med 2016-03-01 kunna erbjuda plats för 28 ensamkommande flickor i HVB med dusch- och tvättfaciliteter.

Kommentar: Kommunerna vill ha ordning och reda och balans i vad de gör. Gissningsvis kommer allt fler kommuner att agera på ett liknande sätt.

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.