Apropå inlägget En migga: ”Det har länge varit mycket svårt för Migrationsverket att få till stånd medicinska åldersbedömningar. Nu är det omöjligt.” den 22 maj 2015, meddelar en migga:

Dessa miljarder ska läggas till också, se bild nedan. Det blir alltså runt 8 miljarder kronor – 8000 miljoner kronor/år.

”Ensamkommande barn” måste vara en av regeringens största huvudvärkar just nu. Kostnaderna skenar och ingen har kontroll över läget.

Att några tusen ”ensamkommande barn” kan kosta som stora infrastruktursatsningar tror jag inte folk riktigt begriper.

Behov av medel BUVNej, folk vet inte att några tusen (7000 förra året, uppåt 12.000 eller fler i år enligt Migrationsverkets prognoser just nu) ”ensamkommande barn” kan kosta som stora infrastruktursatsningar eftersom det inte berättas om det klart och tydligt i de medier som folk får sin information genom. Public Service, till exempel, tar inte – som det alltid heter i Sverige – ”sitt ansvar” och rapporterar så som görs i denna och i mängder av tidigare texter från miggor här på bloggen.

Inte heller de här astronomiska skillnaderna (se bilder nedan) mellan Sverige, som inte åldersbedömer, och övriga nordiska länder som åldersbedömer asylsökande som säger sig vara under 18 år, känner folk till. Om det rapporteras inte heller i mainstream media.

2014Jan 2015
På förekommen anledning: Den som har frågor kring ovanstående och annat som har med asylinvandringen att göra, bör rikta dem direkt till Migrationsverket. Jag kan tyvärr inte svara på alla frågor dels för att jag inte har alla siffror och fakta som Migrationsverket har; dels för att jag inte har den tid det skulle ta. Migrationsverket är en statlig myndighet med avlönade anställda och det är verkets skyldighet att ge information.
© denna sajt.