Var så goda alla anställda och alla små och stora företagare i Sverige, det är serverat!

Lars Danielsson, stassekreterare åt statsminister Göran Persson (och med hans fulla stöd oavsett vad han hittar på och vad han minns och inte minns) har gjort det möjligt. Han har, om inget annat kommer att meddelas, skapat prejudikat för oss alla: det är bara att ta med oss våra arbetskamrater och – om vi har pengar att ligga ute med ett tag – äta dyra middagar på fina krogar, kalla dem "representation" och sedan "ta det på firman". Man kan t.ex. ta med sig en och samma arbetskamrat minst 18 gånger under ett  år och bjuda riktigt flott! Danielsson har visat vägen för det var just så många gånger som han bjöd en av sin närmaste medarbetare, departementsrådet Helene Eduards, på mat på skattebetalarnas bekostnad under förra året.

Så nu är det bara att smörja kråset, allihop! Och när ni i deklarationen drar av de lyxmåltider  som ni och era arbetskamrater avnjutit så hänvisar ni bara till prejudikatet Lars Danielsson. Lägg också till detta citat av statsministern, för säkerhets skull:

"Han har rätt att göra den typen av arbetsrepresentation och jag förutsätter att han kan fortsätta med det också."

För gäller det Danielsson så gäller det förstås också alla andra i socialdemokraternas Sverige!

Här är några tips på fina restauranger ifall ni inte har råd att åka till New York och äta på Sparks steakhouse eller Bocconvindo i Rom där Danielsson och Eduards dinerat. Som sagt, kan ni inte resa dit så kan ni t.ex. välja några av de restauranger de tu frekventerat i Stockholm och låtit skattebetalrana stå för:

Fredsgatan 12
Exempel från meny från 2003 som då kostade 790 kronor (inga menyer och inga priser finns angivna på hemsidan av idag):
Tonfisk "rolls" mango, koriander
Pilgrimsmusslor "marinade" sjögräs
mandelpotatis "brandade" hälleflundra, sojabönor
Shiitake "dumplings" miso
Anklever "rosini" anka, selleri. päroon
Brillat Savarin "coupe" äpple
Choklad "surprice" vit kaffe

och

Pontus in the Green House (klicka på "menyer")
Exempel: avsmakningsmeny, 1.195 kronor (vinmeny 895 kronor):
Pontus akvarium på ostron och fisk
Vit Albatryffel med ravioli och foie gras
Rödingfilé med lök, kaviar och citron
Sjötunga med hummer och sauce vin blanc
Rådjurssadel med korv, midvintersås och tryffelpotatispuré
Kvällens ost
Varm Valhonachoklad med hallonsorbet

Citera gärna men ange källan!