Klicka på text- och bildrutan för att läsa/lyssna på inslaget i Sveriges radio.

Sverige. Det är mycket ofta svårt att förstå sig på det svenska (o)förståndet. Jag förstår inte att den här mannen får fortsätta att offentligt “tro” allt möjligt om och kring coronapandemin (som är långt ifrån över). Har han haft rätt i det mesta han “trott”, eller har han “trott” fel rätt många gånger? Med katastrofala följder, särskilt i jämförelse med till exempel de övriga nordiska länderna.

Det värsta är dock inte att Anders Tegnell går omkring och “tror” allt möjligt, det värsta är att den nu misstroendebortröstade regeringen har gömt sig bakom hans ord och låtit dem bli vad svenska folket haft att rätta sig efter.

Coronasituationen i landet den 27 juni

Nya fall per 100.000 invånare 53,9
Totalt antal fall 1.088.896
Nya dödsfall per 100.000 invånare 0,5
Totalt antal dödsfall 14.619

Källa OWID/Johns Hopkins

Klicka på textrutan för att läsa artikeln (på finska). Ungefärlig översättning av texten i rutan: Skarp varning till Finland: ”Den delta-våg som medvetet hämtats från S:t Petersburg utgör ett hot för ny lockdown i augusti.”

Finland. I Finland, däremot, har man inte lutat sig mot någon tegnell-aktig “tro” utan regeringen, så gott som samtliga medlemmar i den, har aktivt informerat sig via olika källor och vidtagit skarpa åtgärder som gjort att finska folket har skyddats på ett sätt som svenskar bara kunnat drömma om. Finland är också ett av de länder i Europa som klarat coronapandemin allra bäst.

Där befarar man – till skillnad från i Sverige – att det eventuellt kan komma att bli nödvändigt med en ny lockdown redan i augusti. Matti Jantunen, forskningsprofessor emeritus vid THL, institutionen för hälsa och välfärd, varnar för att Finland kan möta en ny total lockout på grund av coronasituationen.

Coronasituationen i landet den 27 juni

Nya fall per 100.000 invånare 21,9
Totalt antal fall 94.989
Nya dödsfall per 100.000 invånare 0,1
Totalt antal dödsfall 969

Källa OWID/Johns Hopkins

Mer aktuell läsning i ämnet:
•  Arbetet hopar sig för Helsingfors smittspårare efter att resenärer återvänt från S:t Petersburg – chefsläkare: Smittade har exponerat upp till 60 personer – 26 juni 2021, Svenska Yle. Ur texten:

Enligt chefsläkaren för Helsingfors hälsostationer Timo Lukkarinen, har nya coronafall konstaterats i ett tiotal bussar med resenärer som anlänt till Finland. Antalet coronafall bland fotbollsturister från S:t Petersburg var igår uppe i 70 stycken i Helsingfors och antalet smittade väntas stiga när fler testresultat blir klara.

•  Sydney stänger ned för två veckor på grund av deltavarianten – över fem miljoner människor berörs – 26 juni 2021, Svenska Yle. Ur texten:

Australiens största stad Sydney med omnejd stängs ned för två veckor på grund av det snabbt förvärrade coronaläget. Myndigheterna oroar sig för coronavirusets deltavariant som har lett till en ny smittovåg.

Gatorna i mångmiljonstaden Sydney var märkbart tomma då de strängare coronareglerna trädde i kraft i morse. Stadsborna hade redan vant sig vid ett relativt normalt liv då då de chockades av myndigheterna som slog larm om det snabbt ökande antalet smittade.

Över 80 nya coronafall har kopplats till en internationell flygbesättning som anlände till Sydney med den så kallade deltavarianten. Myndigheterna oroar sig för att viruset sprids snabbare i samhället på grund av deltavarianten, som smittar mycket lättare än den ursprungliga varianten
———-
– Vi är aldrig rädda för att fatta beslut som krävs för att garantera våra medborgares säkerhet, konstaterar delstatens premiärminister Gladys Berejiklian. (För övrigt samma inställning som de styrande i Finland har. Min anm.)

•  There are at least 200 known cases of the Delta Plus coronavirus variant worldwide. Here’s what we know. – CNN 26 juni 2021. Se video!

Kommentar: Det finns mängder med uppgifter i andra länders medier som den som vill hålla sig uppdaterad bör ta del av, så att den får annan information än den tegnellska i Sverige.

Ingen vet något med absolut säkerhet om det här hemska coronaviruset. Det finns ingen att vända sig till och ställa en fråga om covid-19 och dess olika mutationer till, och veta att man får ett absolut korrekt svar. Men genom att själv aktivt hålla sig informerad om olika tankar, tester, bedömningar, rön etcetera, kan och bör man som tänkande varelse själv hålla sig så välinformerad som möjligt och själv dra sina egna slutsatser av den information man samlat in från olika håll.

 

@ denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.