Ytterligare en hårresande berättelse om lögner, bedrägerier dumhet, penningslöseri och förakt för lagen – från en migga:

Undrar vad folk tycker om detta?

En person kom hit för cirka tre år sedan och sökte asyl. Han uppgav falsk identitet och falskt medborgarskap och fick beslut om utvisning av Migrationsverket. Domstolen ansåg att ärendet inte var färdigutrett, att verket inte hade bevisat att den sökande inte var medborgare i det land som han uppgav sig vara medborgare i (Min kommentar: Märkligt, det är ju faktiskt den sökande som ska bevisa varifrån han kommer). Framför allt därför att han lämnat (falska) ID-handlingar till domstolen som stödde hans berättelse.

Ärendet återvisades till verket för fortsatt utredning. Sedan kom den här asylsökandes familj hit, på visering, och det stod klart att det ursprungliga beslutet – Migrationsverkets beslut – var rätt. Den sökande kom inte alls från det land som han påstod sig komma ifrån, utan just från det land som Migrationsverket från början ansett att han kom ifrån.

Den sökande erkände bedrägeriet men lämnade förklaringar (dåliga) till sina lögner. Exempelvis så påstod han sig vara landets högste polischef och eftersom han kommit på kant med presidenten och några ministrar så måste han fly landet och uppge falsk identitet i Sverige. Ett nytt beslut om utvisning av den sökande (och nu även hans familj) fattades av Migrationsverket.

På grund av att den sökande dessutom lämnat ett antal förfalskade handlingar – identitetshandlingar, domar etc – (förfalskning och bedrägeri är allvarliga brott enligt svensk lag) till verket, beslutade Migrationsverket även om återreseförbud.

I migrationsdomstolen sa den asylsökande nu, att han inte var polischef eller något annat dylikt i sitt land, men nu fruktade han att ett av hans barn (som kom hit på visering) skulle kunna könsstympas om familjen tvingades att återvända.

Domstolen höll med Migrationsverket denna gång, till och med när det gällde återreseförbudet. Familjen skulle utvisas och mannen skulle vara förbjuden att återvända till Schengenområdet under fyra år.

Vad tror ni att det hände sedan? Jo:

Mannen ansökte om arbetstillstånd. Han lämnade in handlingar varav det framgick att han hade haft ett jobb i Sverige sedan 2008, trots att han större delen av denna tid inte ens hade haft AT-UND (Min kommentar: undantag från att inneha arbetstillstånd).  Men han påstod att han var fast anställd och tjänade minst 18.000 kronor i månaden.

Familjen fick givetvis uppehållstillstånd av verkets AT-enhet, trots återreseförbudet och alla lögner, bedrägerier och förfalskade handlingar, och Migrationsverkets mottagningsenhet lät också bli att polisanmäla honom för det bidragsfusk som han hade ägnat sig åt sedan 2008.

Kommentar: Om inte miggorna skulle berätta så skulle folk inte få kännedom om alla dessa fullständigt horribla saker som sker. Men inte ens när de berättar och varje normalt funtad person inser att det här är helt åt skogen så sker något för att stoppa bedrägerierna och utnyttjandet. ”Gammelmedierna” gäspar och tittar åt ett annat håll. Politikerna är upptagna med att ordna nya regler som ska ge ännu fler utan tillstymmelse till rätt att vistas i landet både fri hälso- och sjukvård samt skolgång. Det är helt obegripligt.

För att vara mycket tydlig: Det är inte alla dessa lycksökare jag i första hand vänder mig mot; vem skulle inte ta chansen till ett bättre liv? Det är den svenska regeringen, svenska riksdagsledamöter och även de svenska medier som ska belysa verkligheten och ge sanna, inte ensidiga och ofta osanna, bilder från asylområdet jag vänder mig mot. Att medvetet undanhålla hela bilden från allmänheten är oetiskt och följer inte journalistiska principer. Det finns absolut inget ”främlingsfientligt” eller ”rasistiskt” i att återge fakta, sanningar, verkliga händelser, vilket ju alla medier är verkar nästintill sjukligt känsliga för att riskera att kallas. Fakta är fakta. Inget annat. Desutom: medierna har ju inga problem med att återge asylsökandes historier, borde då inte motparten – en svensk myndighets anställda –  också tillmätas åtminstone samma vikt?

© Denna blogg.