Ett tältläger på Rinkabyfältet i nära anslutning till staden Kristianstad.
Ta in det, den som kan.
Nu har det väl ändå gått för långt, tänker man. Nu måste väl ändå de som kallar sig ”ansvariga” fatta någon form av beslut som sätter stopp för den mer eller mindre okontrollerade asylinvandringen, där långt ifrån alla som nu, i snabbprocesser beviljas uppehållstillstånd, faktiskt är asyl- eller skyddsberättigade i enlighet med utlänningslagen. Migrationsverket hinner ju inte utreda ordentligt och snabbaste sättet att ”beta av” ansökningshögarna är, enligt många miggors vittnesmål, att stämpla PUT i ansökan.
Fast när man har tänkt tanken att ”ansvariga” ska agera för att stoppa detta vansinne i ett relativt litet land, sett till befolkningsmängden, så inser man i nästa andetag att det inte kommer att ske. ”You can predict future behaviour by past behaviour”, brukar den amerikanske tv-doktorn Dr Phil säga. Och det stämmer på pricken in på samtliga tidigare och nuvarande regeringsföretädare och de flesta riksdagsledamöter.
Utdrag ur Ledarsidornas text:
I dagsläget söker cirka 7.000 personer asyl varje vecka.
Migrationsverket har temporärt minskat minimiytan per boende från fem kvadratmeter till 3,3 men detta är en efterkonstruktion. På flera privata boenden ligger boytan på två kvadratmeter per vuxen flykting efter vårens önskan om ”förtätning” från Migrationsverket. Det finns dock tecken på att ”krisplanen” varit igång en längre tid.
Det är därför fullt rimligt att Migrationsverkets Operativa Ledning i ett beslut, BOCA 2:2015 fattat den 28 augusti 2015, har givit enheten för Boendeplanering, etablering och statlig ersättning i uppgift att utreda Rinkabyfältet utanför Kristianstad samt ta fram en handlingsplan för ett flyktingläger för 10.000 personer. Beslutet är undertecknat Jan-Olof Wallin, biträdande operativ chef.
Området har kapacitet att utvecklas från ett flyktingläger om 10.000 flyktingar till att härbärgera upp till 40.000. Ett svenskt flyktingläger med 10.000 personer ligger i den lägre skalan av flyktingläger efter storlek. Det närmast jämförbara är Kawergosk Refugee Camp för syriska flyktingar i Iraq. Skulle Rinkabyfältet byggas ut till sin fulla potential, 40.000 flyktingar, hamnar det på halva storleken av ett av de mest omskrivna, Zatari Refugee Camp i Jordanien, som idag fungerar som en mindre stad.
Läs hela texten, länk finns i början av det här inlägget. I den texten finns också Migrationsverkets beslut uppladdat, det är bara för var och en att läsa! Och förbereda sig.