Klicka på textrutan för att komma till artikeln på Yles sajt.
Hur ”välkomna” de här kvinnorna sedan är, det råder det nog olika meningar om. Skyddspolisen (motsvarigheten till Säkerhetspolisen i Sverige) varnar och anser att säkerhetsrisken höjs om kvinnorna och deras barn kommer till Finland.
Samtidigt måste Skyddspolisen vara beredd på att sköta en omfattande övervakning av de personer som kanske återvänder, i synnerhet i början då det är oklart vilka intentioner de kan ha här hemma.
Det betyder en förhöjd säkerhetsrisk, säger Martin Westerlund, som är överinspektör vid Skyddspolisens enhet för terrorism och extrema rörelser.
– Man kan med stor sannolikhet säga att de återvändande påverkar hotet direkt för terrorism och den nationella säkerheten i Finland. Vi på Skyddspolisen uppskattar att de här kvinnorna bildar nätverk inom sin egen krets. Det kan komma att utgöra en avgörande del av den redan befintliga jihadistiska undre världen här i Finland.
Hur mycket skulle säkerhetsrisken öka?
– Det är svårt att avgöra hur mycket, men vi utgår från att det har en viss påverkan. Vi ska komma ihåg att de här kvinnorna har varenda en uppehållit sig rätt länge på konfliktområdet. De har åkt dit väl medvetna om hurdan organisation ISIL är. De har tagit barnen till omständigheter som i vilket fall som helst riskerar barnets uppväxt och normala utveckling, säger Westerlund.
När det gäller att sända representanter från Finland till al-Hollägret så är tröskeln hög för Utrikesministeriet:
Pasi Tuominen betonar att UM inte heller har fattat beslut om att man inte skulle skicka sina representanter till området. Men tröskeln är hög.
– Som arbetsgivare har vi ansvar för att våra anställdas liv inte är i fara. Och Finlands ambassad har inga möjligheter att erbjuda konsulära tjänster till personer som vistas i Syrien eller att bistå om evakuering måste ske, säger Tuominen.
Varför är det svårt att samarbeta med de kurdiska myndigheterna, som inte representerar en annan stat?
– Det komplicerar att lägret finns i Syrien, så det är inte enbart de kurdiska myndigheterna som har ansvar, utan det är också Syrien. Det finns inga snabba eller enkla lösningar.
Kommentar: Människor har frivilligt rest och anslutit sig till världens förmodligen vidrigaste och värsta organisation. De får stå för sitt val. Det är knappast rimligt att finska folket ska bekosta återresor och kanske också försörja dessa människor i Finland medan de samtidigt utsätts för den fara som återvändande IS-medlemmar utgör.