En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.
Klicka på textrutan för att läsa artikeln i Expressen.

Ur texten:

Samtidigt är det värt att notera att Lööf tappat tio procentenheter sedan oktober 2017. Då svarade 44 procent i Demoskops mätning att de hade ganska stort eller mycket stort förtroende för Annie Lööf. I början av maj 2018 är det bara 34 procent som känner samma förtroende för C-ledaren.

Förtroendet för partiet och dess företrädare bli knappast större av att Centerpartiets partisekreterare uttalar sig så här:

Vi tycker det är ett fantastiskt styrkebesked att trots den hårda hetskampanjen mot Annie Lööf i samband med frågan om ensamkommande, så är förtroendet i maj obrutet. Det är väldigt starkt.

1. Det är väl inget ”styrkebesked” att förtroendet rasat rejält för partiledaren?

2. Vilken ”hård hetskampanj”? Människor har visat sitt missnöje och sin ilska över Centerledarens huvudlösa, farliga och för skattebetalarna oerhört dyra beslut att stödja ett uruselt, rättsvidrigt lagförslag kallat ”gymnasielagen”. Som innebär att omkring 9000 afghanska män som redan bott och försörjts här i två år men inte befunnits ha asyl- eller skyddsskäl ändå ska kunna ansöka om att stanna (läs mer i texterna nedan). Det kan knappast kallas ”hård hetskampanj”! Tvärtom, det är folket som visar vad det tycker, det måste Centerpartiet veta att folket har rätt till enligt grundlagen.

Att någon kanske uttryckt sig svulstigt eller gjort nidbilder av partiledaren är beklagligt men det får centerpartisterna nog hacka i sig. Jag vet inte hur ”den hårda hetskampanjen” har sett ut, jag har bara läst skarp kritik från många olika håll och sett en satirbild. Det är givetvis inte trevligt, men det får ju alla andra partiledare, inkl Sveriges statsminister, också stå ut med. Sådant är medieklimatet i landet numera. Obegåvade, juridiskt oacceptabla, rättsvidriga ställningstaganden av politiker som prompt vill sitta i en regering (oavsett med vilka – ja, utom SD då, så klart), får konsekvenser.

3. Hur kommer man fram till att ”förtroendet är obrutet” och ”väldigt starkt”? Har svart blivit vitt och vitt blivit svart hos Centerpartiet?

Röstar Centerpartiet igenom det synnerligen stötande, av experter totalsågade förslaget, så kan man bara starkt hoppas att folket fortsätter att visa vad det tycker och att de som anser att Centerpartiet gått för långt i det de kallar ”medmänsklighet” inte röstar på detta parti den 9 september.

 

Här finns ett ganska stort antal texter om ”gymnasieasylen”, som medierna och även en del politiker kallar lagförslaget gällande de afghanska männen.

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.

Den som vill stödja med ett bidrag kan klicka på
Tack för bidrag!