Klicka på textrutan för att läsa hela artikeln.
Foto av Anders Ygeman: Kristian Pohl, regeringskansliet.

Så som det står i rubriken, så säger alltså Sveriges inrikesminister till nyhetsbyråpn FNB i Finland i en intervju som publicerats i Hufvudstadsbladet. Av den intervju han gav den 15 februari i samband med att han deltog i en konferens om Finlands och Sveriges civilkrishantering i Helsingfors, framgår också att han:

anser att det är avgörande att folk i de drabbade orterna ska jobba och utbilda sig.

Kommentar: Jasså? And how’s that working for you, for Sweden? Har det någonsin fungerat? Finns det större chans att det ska fungera nu när hundratusentals, ofta mycket lågutbildade, människor snabbt har tagits in i Sverige och försörjs vi allehanda bidrag på ett sätt som gör att de knappast ens är motiverade att försöka söka jobb? Som i och för sig inte ens finns…

Vidare tillägger Ygeman, på fullt allvar verkar det som, att han ”inte tycker att Sveriges migrationspolitik har misslyckats”. I samma andetag alltså som han säger att ”polisen kan inte lösa problemen i förorterna” (alltså de som skapas av just dem som migrationspolitiken handlar om…).

Kommentar: Jasså? Vad kallar han det som sker i Sverige idag till följd av hans regerings, men kanske också den förra regeringens, totala oförmåga att hantera området? Lyckat???

Vi har tagit större ansvar än många andra länder och det finns ett brett stöd bland folket för det.

Kommentar: Jasså? Vilken planet har Ygeman vistats på de senaste åren? Ärligt? ”Ansvar” har Sverige sannerligen inte tagit och ”brett stöd bland folket”… tja, varför är då SD snudd på näststörsta parti i landet, det enda parti (ja, ja , ja jag kännner till deras bakgrund) som hela tiden pläderat för sans och balans (ja, ja, ja, ja jag vet att de inte alltid har sans och balans i det de gör – men det har då sannerligen inte de andra partierna heller) i intaget av mängder av människor i landet som vi varken vet vilka de är eller varför de är här. Har detta verkligen ”brett stöd bland folket” att det tvingas försörja hundratusentals asylinvandrade via sina höga skatter och på bekostnad av sin egen trygghet och välfärd? Vad stöder ministern sig på när han säger så?

Vidare ur texten i Hufvudstadsbladet:

Ygeman säger att antalet poliser har ökats i problemområdena, men att svårigheterna inte ska överdrivas. Han säger att han som minister och före sin ministertid besökt alla de nämnda områdena.

– Jag har vuxit upp i ett av de här områdena och mina föräldrar bor där, säger han

Kommentar: Jasså? Och vad har det med saken att göra att Ygeman har besökt en massa problemområden och att hans föräldrar bor där? Allra minst betydelse har det att han växte upp i ett av dessa områden – det har väl ingen relevans och inget samband med hur det ser ut idag, mer än 30 år senare? Varför säger ministern ens något sådant, det är ju helt obegripligt.

Och när landets inrikesminister säger att:

Sveriges migrationspolitik står inför två utmaningar: att skapa jobb och utbildning åt dem som fått tillstånd att stanna och att avvisa dem som befinner sig i landet utan tillstånd

då finns det inte en skämskudde som är så stor att den räcker, det behövs en hel skämsmadrass. Det är verkligen inte ”Sveriges migrationspolitik” som står inför några ”utmaningar”! Det är ju hela Sverige och hela dess folk som står mitt i och inte ”inför” oerhörda problem på grund av – notera på grund av – den fullkomligt vansinniga migrationspolitik och den usla asylhanteringen hos myndigheten Migrationsverket som förts i landet i minst 15 år och som totalt misslyckats. Och att säga att ”vi ska avvisa dem som befinner sig i landet utan tillstånd” är ju bara dumheter. Det har Sverige aldrig gjort och kommer aldrig att göra! Och sedan kommer sensationella siffror:

Svenska myndigheter befarar att antalet papperslösa migranter kommer att öka. Dagens Nyheter rapporterade i slutet av 2016 att uppskattningsvis 12.000 papperslösa gömmer sig i Sverige. Inom två år beräknas antalet stiga till 15.000.

Kommentar: Det måste väl ändå vara siffror som inte stämmer? Enligt polisen var det ju lika många som bara vandrade rakt in i Sverige och inte sökte asyl, som det kom personer som sökte asyl, i den stora asylvågen 2015. Menar man att de kanske 80.000 – 100.000 som då estimerades ha kommit in utan att registrera sig, nu har rest hem? Tillåt mig tvivla en aning. Självklart finns inga exakta siffror på hur stor den här populationen är, men inte är den 12.000, det kan omöjligen stämma.

 Till slut framhåller inrikesminister Ygeman på besök i Finland att:

Sveriges ekonomi har utvecklat sig bättre än den finska och många invandrare har arbetat upp sig till ledande positioner i företag eller samhället.

Och så tillägger han:

Sedan har vi Zlatan Ibrahimovic i fotboll, ett exempel.

Ridå.

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.