Vad är det som har varit – och fortsätter vara – så totalt omöjligt för de (van)styrande att förstå? Folket måste på allvar inse att det inte har begåvade, kloka, kunniga, kompetenta människor som styr (vanstyr) landet och hitta ett sätt att byta ut dem. Fast det är nog redan för sent…
 
Sagt av Henrik Jönsson i den tämligen pedagogiska videon – sådant som de (van)styrande alltså absolut inte förmått/förmår förstå och ta till sig, men som en stor del av folket förtvivlat ser och förstår:

*  Om du vill kunna hjälpa någon annan, måste du även förstå att kunna hjälpa dig själv.
*  Det är inte moraliskt att ta på sig kostnader man inte kan bära.
*  Det är inte godhjärtat att fatta beslut utan att förstå konsekvenserna.
*  Det är inte acceptabelt att förneka en utveckling som kräver hårt arbete och djupgående förändring för att korrigeras.

För en sminkad gris är ändå bara en gris. Oavsett om du kallar den kollaps, kris eller utmaning.

💥 KOLLAPS-SYNONYMER: Vad är verkligt bakom orden?

💥 KOLLAPS-SYNONYMER: Vad är verkligt bakom orden?80% av Sveriges kommuner aviserar drastiska nedskärningar av välfärden, och behöver samtidigt höja skatten. Allt fler i Sverige pratar om både kris och kollaps. “Populistisk alarmism” säger några. “Akuta varningssignaler” säger andra. Vem har rätt? Vilka är konfliktparterna? Och hur påverkas samhället av verklighetsbeskrivningen? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.🥇 Stöd mig via Patreon:https://www.patreon.com/HenrikJonsson📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com🎥 Se alla mina videos här:https://www.youtube.com/c/HenrikJonssonSverige✅ Prenumerera på min kanal här:https://www.youtube.com/c/HenrikJonssonSverige?sub_confirm=1KÄLL-LÄNKAR:Hemlöshetskrisen:https://www.dagenssamhalle.se/debatt/hemlosheten-okar-och-kostnaderna-skenar-30344Di om arbetsmarknadsåtgärder:https://www.di.se/ledare/vagen-in-i-vaggen/DN om social dumpning av nyanlända:https://www.dn.se/nyheter/sverige/kramfors-kommun-varnar-for-social-dumpning-av-nyanlanda/SVT om systemhaveriet i Kramfors:https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommundirektoren-i-grunden-ar-det-ett-slags-systemhaveriSVT:s undersökning om kommunernas nedskärningar:https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kartlaggning-atta-av-tio-kommuner-planerar-besparingarSKL:s rapport om kommunernas kris:https://skl.se/ekonomijuridikstatistik/ekonomi/ekonomirapporten.7150.html

Publicerat av Henrik Jönsson Fredag 3 januari 2020

Inga larmanden, inga varningar, inga förklaringar, inga vädjanden – ingenting hjälper. De lyssnar inte. Troligen för att de inte förstår, för vad skulle detta annars kunna finnas för anledning till dövheten? De, som via vassa armbågar och kamaraderi tagit sig till viktiga poster som de inte klarar av att sköta.

En del av ministrarna verkar mer upptagna av att skriva infama, ofta både obegåvade och rent kränkande tweets om sina medborgare än att göra allt – allt! – för att rädda sitt land och skydda sitt folk. De sitter på kvällar och nätter och författar dumheter som de trycker ut på Twitter för att de helt enkelt inte klarar att styra landet. De har inte hjärnkapacitet att ta in det som mer kunniga, insatta och mycket oroliga människor från alla håll försöker få dem att förstå. Då är det lättare att sitta och kanske ta en drink eller två och högmodigt, utan att förstå sin egen inkompetens, sitta och göra ointelligenta påhopp på enskilda individer på Twitter. Vore jag svensk skulle jag skämmas ihjäl mig över att ha en regering med sådana statsråd.

© denna sajt. Vid citat, vänligen länka till originalinlägget.