En läsare skriver:

Löfven ljuger, Reinfeldt ljuger, Morgan Johansson ljuger, Mikael Damberg ljuger, Strandhäll ljuger  … listan kan bli hur lång som helst. Alla ljuger de år ut och år in, gång efter annan, hur ledigt som helst, medan medierna låter bli att nita fast dem med dessa så uppenbara lögner; hellre fokuserar de på annat som Trump och Ungern och Polen. Inte bara politikerna och journalisterna är drabbade av någon slags patologi, som jag av upprördhet inte hittar någon lämplig diagnos för nu, men det verkar som om stora delar av folket, särskilt organisationer och institutioner, också är det. Överallt fulstämplar man alla som avviker från ”den enda vägen”.

Borderline heter sjukan, patologin där man inte klarar av att fusionera ont med gott, där bara antingen ont eller gott finns, varför båda måste hållas hårt isär för att det goda inte ska förstöras. Och självklart förklarar man sig själv vara God, ingen misstanke får finnas att man även kunde vara ond. Denna tudelning av psyket projicerar man sedan och kräver detta också av andra. Det känns som om hela samhället under åratal befunnit sig på denna simpla, primitiva och destruktiva psykiska utvecklingsnivå.

Totalitärt är det, så det förslår.

Och som i alla totalitära samhällen är det ängsligheten och rädslan som styr, att avvika kan bli livsfarligt. Mind you – i tydliga totalitära samhällen, som det sovjetiska, hittar människor metoder att hålla sig någorlunda sunda genom humor och konstutövande och hemliga möten. Men inte här, där maktutövandet på något underligt sätt är dolt – tänk på vänsterns långsiktiga och så massiva övertagande av den svenska kyrkan till exempel – hur många har varit medvetna om detta? Man går på skenet, de så ”goda” orden, den korrumpera(n)de retoriken, så lägligt stött av 1900-tals rådande filosofiska tänkande. Hur förmår den enskilda människan, i tidig ålder tränad in i det kollektivistiska tänkandet i förskolor och skolor, alls förbli självständig?

Grattis, här har man lyckats med att skapa den icke-självständigt-tänkande-människan, drömmen för alla kollektiva ideologier! Såpass effektivt att många rent av slutat tänka, de saknar helt enkelt träning för det. För hur kan någon till exempel med vett i huvudet påstå att ”det finns varken rätt eller fel”, som jag till min fasa under många år här hört yttras inte så få gånger?

Kommentar: Sorglig text, men välformulerade sanningar. Läsaren/skribenten uttrycker också oro sedan det under en tid varit störningar och svårigheter att komma in på den här sajten:

Kan det vara så att du nu, till sist, börjar uppfattas så pass farlig – man har sett att många läser dig – så att man från högre ort stör din blogg, när man inte kan komma åt dig på andra sätt? Du är ju alltid beredd att korrigera dig om det visar sig att du haft fel i någon fråga. Det är sådana som du som kan bli en nagel i ögat även för den mest maktfullkomliga regimen.

Eftersom skribenten är klok och sansad och inte lagd åt konspirationsteorier, så har det gått långt när sådana tankar växer fram. Det är rejält skrämmande. Och jag är inte blåögd, även om jag själv inte hade haft en tanke på att problemen med sajten kunde vara av sådan art.

Ge inte upp om ni har svårigheter att komma in på sajten ibland! Det går om man försöker igen en gång eller två. Och jag hoppas att problemen ska vara åtgärdade snart.

© denna sajt och läsaren/skribenten.